Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

Quart de Poblet arranca la seua programació cultural aquest diumenge

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 18 març 2021 Escrit per Jessica

L'Ajuntament de Quart de Poblet arranca al mes de març la nova programació cultural que començarà a desenvolupar-se després d'haver estat sense activitats culturals per la crisi del coronavirus.

El primer dels espectacles que es podrà vore serà el diumenge 21 de març, a l'aire libe en la zona esportiva al costat de la biblioteca, a les 12.00 hores. Es tracta de “ROJO”, un espectacle de circ-clown per a tots els públics, de 45 minuts de duració, on la interacció amb el públic, la dansa i l'humor farà partícips a tots els assistents. L'entrada és gratuïta, únicament subjecta al control d'aforament per a respectar les mesures anti COVID encara que es tracta d'un espai obert i a l'aire lliure.

La següent obra s'ha programat el divendres 26 de març a les 20.00 hores en el Auditori Molí de Vila amb motiu del Dia de la Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana. “La invasió dels bàrbars”, és un espectacle teatral de la companyia Arden Producciones, dirigit per Chema Cardeña i coprotagonitzada pel propi Cardeña al costat de Iria Márquez, Rosa López i Juan Carlos Garés. Es tracta d'una peça teatral per a públic adult amb una duració de 75 minuts. L'obra transcorre simultàniament en dues èpoques, dos moments i dos espais diferents, però amb un fil conductor que atraparà al públic.

I de nou, CINEMA! “Els Croods, la nova era” és la pel·lícula d'animació triada per al diumenge 28 de març en el Auditori Molí de Vila a les 18.00 hores. Una producció de Dreamworks que farà les delícies de tota la família.

Arranca la nova edició del festival de fotografia QLICK de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el diumenge, 21 febrer 2021 Escrit per Jessica

Per 41 any consecutiu, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha donat el tret d'eixida per a la celebració del seu Festival de Fotografia QLICK 2021. Els fotògrafs i fotògrafes interessades podran presentar els seus treballs del 22 de febrer al 12 de març a la Casa de Cultura del municipi, tenint lloc la decisió del jurat de manera pública el 27 de març a les 10.30 hores en el mateix lloc.

El certamen s'ha anat consolidant amb el pas dels anys fins a convertir-se en un dels més atractius del municipi i un dels més rellevants del panorama nacional en aquesta disciplina artística.

Enguany, com a novetat s'entregarà el QLICK honorífic. El Consistori proposarà la concessió d'un guardó a un fotògraf o fotògrafa de reconegut prestigi i notable trajectòria a nivell nacional que haurà de ser ratificat pel jurat del certamen.

El concurs comptarà amb dues modalitats, com és habitual: la secció de col•lecció i la de tema local. En el cas de les col•leccions, estaran compostes per tres fotografies i cada autor o autora pot presentar fins a dues col•leccions. En el cas del tema local, cada persona pot presentar un màxim de tres imatges individuals que hauran de ser identificatives de Quart de Poblet en qualsevol dels seus aspectes, havent d'indicar la ubicació. Les mateixes obres no podran participar en les dues seccions.

Les bases completes poden consultar-se en Les bases poden consultar-se en https://cultura.quartdepoblet.es/images/documentos/bases_qlick21_c.pdf 

El certamen va estrenar l'any passat nova imatge amb motiu del seu 40 aniversari. En aquesta especial data, l'Ajuntament va voler aportar una nova comunicació i una identitat verbal i visual al concurs per a acostar-lo als nous temps, comptant per a això amb el dissenyador valencià Boke Bazán.

Museu Virtual de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dissabte, 20 febrer 2021 Escrit per Jessica

El projecte "Museu Virtual de Quart de Poblet" treballa en la catalogació de la col•lecció del fons municipal de patrimoni local.      Les tasques de catalogació, revisió i inventari són realitzades per personal tècnic especialitzat, que vetlla per la conservació i restauració de la col·lecció. Tot açò seguint els estàndards de qualitat i protocol comuns a tota la xarxa de museus de la Comunitat Valenciana.

Aquest ric patrimoni inclou xicotetes col·leccions que famílies i associacions han donat al llarg dels anys, i que constitueixen trossets de la història de Quart.

El projecte s'ha sumat a la iniciativa dels ODS de Patrimoni i Territori, i actualment treballa en noves activitats per a donar a conéixer de forma online la seua col·lecció etnològica. Estigueu atents/es!

Horaris biblioteca i casa de cultura

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimecres, 17 febrer 2021 Escrit per Celia

 

Tornem als horaris habituals a la Casa de la Cultura i la Biblioteca Pública Municipal.

Casa de la Cultura, ja pots anar pel matí i per la vesprada:

De dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.30 hores.

Biblioteca: Des de dilluns que ve 1 de març:

De dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 i de 15.30 h a 20.00 hores.

Vos esperem amb totes les mesures de seguretat!!

"La ciencia también es cosa de mujeres: pasado, presente y futuro"

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 11 febrer 2021 Escrit per Celia

Ponència de Lucía Almagro per a celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

El dia 11 de febrer celebrem el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. L’assemblea general de les Nacions Unides així ho va resoldre el 2015, evidenciant la importància de la participació de les xiquetes i dones al camp científic, per tal d’aconseguir-hi una major igualtat. 

Des de "Quart és Ciència" s'organitza aquest any 2021 una ponència retransmesa per streaming de Lucía Almagro, biotecnòloga i divulgadora científica sota el títol: "La ciencia también es cosa de mujeres: pasado, presente y futuro". Aquesta ponència es podrà consultar al canal de YouTube de l'associació o a l'enllaç: https://youtu.be/A8u7OKzPx7U 


“A la cara”, de Javier Marco, guanya el concurs de curts del festival Quartmetratges 2020

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 26 octubre 2020 Escrit per Jessica

"A la cara", de Javier Marco, ha obtingut el primer premi en el Concurs de Curts del Festival Quartmetratges 2020, organitzat per l'Ajuntament de Quart de Poblet. A través d'un únic diàleg, Marco denuncia els problemes que oculten les xarxes socials, en les quals la necessitat de notorietat i la sensació d'impunitat davant l'anonimat que confereixen les pantalles porten a comportaments que serien inimaginables en una trobada "cara a cara".

Va ser l'alcaldessa, Carmen Martínez, l'encarregada d'entregar aquest guardó en la gala celebrada el 24 d'octubre en l'Auditori Molí de Vila. Durant la seua intervenció, Martínez va tornar a oferir "en aquests temps tan complicats, tot el suport del Consistori al sector de l'audiovisual, que tan durament ha sigut colpejat pels efectes de la pandèmia". En aquest sentit, l'alcaldessa va destacar que "no hem volgut fer una edició de tràmit i, a més de les categories habituals, hem afegit un nou cicle de Mestres del Cinema Espanyol, homenatjant també la trajectòria de Cecilia Bartolomé".

Finalment, Martínez va recordar que Quartmetratges va nàixer d'una iniciativa ciutadana, apel·lant a la necessitat que, entre tots i totes, associacions, col·lectius, professionals i institucions, es continue fent costat al Festival i a la cultura.

Cristina Mora, regidora de Cultura; Raquel Antón Ruiz, escriptora i guionista; Emilio Martí López, director i animador; i Aarón Rodríguez Serrano, historiador i crític de cinema; van ser els encarregats de valorar com a jurats els 100 curts i els 80 guions presentats.

Una participació elevadíssima en aquesta 37 edició del concurs de curts i la 32 de guions, malgrat tractar-se d'una època molt complexa, com va valorar la regidora de Cultura, Cristina Mora, durant la seua intervenció. A més, la regidora va agrair la gran labor de totes les persones que han fet possible el "Cinemajors" i que mostra que "és un senyal nostre el fer extensiu aquest festival a tots els àmbits i espais del nostre poble".

Quant a la resta de seccions de Quartmetratges 2020, "Confeti", de Mila Luengo i Sergi Miralles, va aconseguir el premi al millor curt en valencià; "Segueixes ací?", de Mónica Zamora, va guanyar el premi al curt revelació; "Cel i Infern", de Diego Lodeiros, va rebre el premi d'Animació; "Sibèria", de Rubén Marín, va ser primer en Documental; la secció de Ficció va comptar amb dos premis ex aequo, "Llegenda daurada" de Chema García Ibarra i Ion de Sosa, i "Les flames del sol", de Pepe Sapena.

Van destacar els tres guardons atorgats en el Concurs de Curts amb Mòbil, organitzat des de Casa de la Dona, davant la gran qualitat de les obres presentades. "Omvres" de Zaira María Escato Sánchez va rebre el primer premi; "Mut" d'Alejandro Quevedo Santos, Héctor Quirod Pérez, Dillan Javier Oña Mosquera i Gabriel Ledesmas Correa ¡, el segon; i ". i final" d'Alejandro Leiva Segòvia, el tercer.

Pel que respecta al Concurs de Guions per a Curtmetratges, el guardó va recaure en l'obra "Swit Che don Ready to Use", de Sergio Serrano. El segon premi d'aquesta categoria va ser per a "Don Emilio", de Rafael Casañ i "Ells no volen", d'Asier Ramos, va rebre l'esment.

Per segon any consecutiu, la humorista María Zamora va ser l'encarregada de conduir aquesta gala, fent que l'Auditori s'omplira de riure i complicitat salvant el distanciament que les mesures de seguretat i higiene imposen.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.