Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

Patrimoni documental

Imprimeix
Categoria: Sin categoría
Es va publicar el dilluns, 03 novembre 2014PATRIMONI DOCUMENTAL: La documentació escrita sempre ha sigut una font d'informació de primera mà en l'estudi històric i etnològic; i constitueix un ric patrimoni documental que hem de conservar, difondre i posar en valor. No obstant açò, a més dels documents textuals, també conformen aquest patrimoni arxivístic altres quatre tipus de documents:

  • Documents en imatge: Les col·leccions familiars són un excel·lent banc de memòria social sobre la història i la cultura de Quart i d'alguna manera s'han convertit en arxius etnogràfics accidentals. En eixes instantànies s'han congelats festivitats, paisatges, persones, activitats moltes de les quals han desaparegut o s'han modificat.
  • Documents figuratius: Documents iconogràfics (gravats, dibuixos, cartells, estampes, etc.) i documents cartogràfics (plànols i mapes).
  • Documents sonors: Fan referència a una àmplia tipologia de gravacions, que conformen les conegudes com Fonts Orals.
  • Documents impressos i col·leccions hemerogràfiques: Inclou diaris i revistes periòdiques així com decrets, ordres, circulars, etc.Aquest variat patrimoni documental aporta valuosa informació sobre la nostra història, la nostra cultura i les nostres tradicions.

A Quart comptem amb

   • Hemeroteca/Biblioteca: permet el seguiment de diferent tipus de fenòmens socials mitjançant les revistes i els periòdics. Al Fons Local s'intenta reunir tota la documentació existent que tinga relació amb Quart de Poblet. Es conserva en la Biblioteca Pública Municipal i consta de monografies, publicacions periòdiques, cartells, fullets, vídeos, etc. Es poden consultar prèvia petició al personal bibliotecari.
   • Ajuntament: es conserva documentació històrica i administrativa de diversa índole, que forma part de l'Arxiu Municipal.


  © Área de Cultura

  Información: Plaza Valldecabres,19
  tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.