Quart de Poblet els ...


Read More...
0

“A la cara”, de Javier Marco, guanya el concurs de curts del festival Quartmetratges 2020

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 26 octubre 2020 Escrit per Jessica

"A la cara", de Javier Marco, ha obtingut el primer premi en el Concurs de Curts del Festival Quartmetratges 2020, organitzat per l'Ajuntament de Quart de Poblet. A través d'un únic diàleg, Marco denuncia els problemes que oculten les xarxes socials, en les quals la necessitat de notorietat i la sensació d'impunitat davant l'anonimat que confereixen les pantalles porten a comportaments que serien inimaginables en una trobada "cara a cara".

Va ser l'alcaldessa, Carmen Martínez, l'encarregada d'entregar aquest guardó en la gala celebrada el 24 d'octubre en l'Auditori Molí de Vila. Durant la seua intervenció, Martínez va tornar a oferir "en aquests temps tan complicats, tot el suport del Consistori al sector de l'audiovisual, que tan durament ha sigut colpejat pels efectes de la pandèmia". En aquest sentit, l'alcaldessa va destacar que "no hem volgut fer una edició de tràmit i, a més de les categories habituals, hem afegit un nou cicle de Mestres del Cinema Espanyol, homenatjant també la trajectòria de Cecilia Bartolomé".

Finalment, Martínez va recordar que Quartmetratges va nàixer d'una iniciativa ciutadana, apel·lant a la necessitat que, entre tots i totes, associacions, col·lectius, professionals i institucions, es continue fent costat al Festival i a la cultura.

Cristina Mora, regidora de Cultura; Raquel Antón Ruiz, escriptora i guionista; Emilio Martí López, director i animador; i Aarón Rodríguez Serrano, historiador i crític de cinema; van ser els encarregats de valorar com a jurats els 100 curts i els 80 guions presentats.

Una participació elevadíssima en aquesta 37 edició del concurs de curts i la 32 de guions, malgrat tractar-se d'una època molt complexa, com va valorar la regidora de Cultura, Cristina Mora, durant la seua intervenció. A més, la regidora va agrair la gran labor de totes les persones que han fet possible el "Cinemajors" i que mostra que "és un senyal nostre el fer extensiu aquest festival a tots els àmbits i espais del nostre poble".

Quant a la resta de seccions de Quartmetratges 2020, "Confeti", de Mila Luengo i Sergi Miralles, va aconseguir el premi al millor curt en valencià; "Segueixes ací?", de Mónica Zamora, va guanyar el premi al curt revelació; "Cel i Infern", de Diego Lodeiros, va rebre el premi d'Animació; "Sibèria", de Rubén Marín, va ser primer en Documental; la secció de Ficció va comptar amb dos premis ex aequo, "Llegenda daurada" de Chema García Ibarra i Ion de Sosa, i "Les flames del sol", de Pepe Sapena.

Van destacar els tres guardons atorgats en el Concurs de Curts amb Mòbil, organitzat des de Casa de la Dona, davant la gran qualitat de les obres presentades. "Omvres" de Zaira María Escato Sánchez va rebre el primer premi; "Mut" d'Alejandro Quevedo Santos, Héctor Quirod Pérez, Dillan Javier Oña Mosquera i Gabriel Ledesmas Correa ¡, el segon; i ". i final" d'Alejandro Leiva Segòvia, el tercer.

Pel que respecta al Concurs de Guions per a Curtmetratges, el guardó va recaure en l'obra "Swit Che don Ready to Use", de Sergio Serrano. El segon premi d'aquesta categoria va ser per a "Don Emilio", de Rafael Casañ i "Ells no volen", d'Asier Ramos, va rebre l'esment.

Per segon any consecutiu, la humorista María Zamora va ser l'encarregada de conduir aquesta gala, fent que l'Auditori s'omplira de riure i complicitat salvant el distanciament que les mesures de seguretat i higiene imposen.

El jurat del Saló de Fotografia de Quart de Poblet es reuneix aquest dissabte per a avaluar les 367 obres presentades

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimarts, 19 maig 2020 Escrit per Jessica

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha iniciat la progressiva recuperació de les activitats culturals que van quedar suspeses amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Aquest dissabte 23 de maig està prevista la reunió del jurat del 40 Saló de Fotografia, el tradicional certamen que acull enguany la xifra rècord de 367 obres presentades a càrrec d'un total de 81 autors i autores. La cita inicial del jurat anava a tindre lloc el 28 de març, però va ser suspesa per l'Estat d'Alarma. Les deliberacions del jurat tradicionalment han tingut lloc obertes al públic, no obstant això, enguany, donada la situació, es faran a porta tancada.

El jurat de la present edició està integrat per quatre dones rellevants en el camp de la fotografia i l'art: la fotògrafa i directora del Màster de Fotografia de la Universitat Politècnica de València, Ana Teresa Ortega; la fundadora i directora del Festival PhotOn, Tania Castro; la comissària i crítica d'art, Johanna Caplliure i la regidora de Cultura del Ajuntament de Quart de Poblet, Cristina Mora Luján.

La inauguració de la mostra dels treballs d'aquest quarantè Saló de Fotografia serà el dissabte 13 de juny a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura i es realitzarà per invitació, prevalent l'assistència dels fotògrafs i fotògrafes seleccionades i premiades atès que l'aforament està limitat per a salvaguardar la seguretat de les persones assistents. En la mostra, oberta fins al 25 de juny, quedaran exposades les obres guanyadores, així com una selecció de la resta de les presentades.

Enguany es commemora el 40 aniversari del Saló de Fotografia en unes circumstàncies una mica atípiques, la qual cosa no impedirà que se celebrE una efemèride tan especial amb una important sorpresa, que s'anunciarà pròximament, juntament amb la presentació del cartell i les activitats de la ciutadania.

Aquest certamen va ser creat per l'associació Amics de les Arts Plàstiques en 1980, però l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet va assumir prompte la seua organització i s'ha convertit en una cita ineludible de la fotografia a nivell nacional. El festival, malgrat la difícil situació, vol aprofitar aquesta efemèride per a rellançar-se i plantejar noves accions.

Una obra molt dolça per als més menuts de la casa

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimarts, 26 novembre 2019 Escrit per Jessica

XocolatTeatre, xocolate, somriures. El passat 24 de novembre, va arribar a Quart de Poblet aquesta combinació tan deliciosa. La companyia de teatre infantil Teatre Paradís, amb la seua obra Xocolat, va divertir als més menuts de la casa i a les seues famílies. L'obra comença a desenvolupar-se en un lloc net i ordenat. Tot canvia quan arriba una nova companya, molt divertida i impulsiva. Al final, fins als seus vestits acaben plens de xocolate.

L'obra L'Electe, tot un èxit a Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 11 novembre 2019 Escrit per Jessica

Alfred Picó i Josep Manel CasanyL'obra de teatre L'electe, que es va representar a l'Auditori de Quart de Poblet el passat 9 de novembre, va ser tot un èxit. Els actors protagonistes, Josep Manel Cansany i Alfred Picó, van aconseguir arrencar les rialles del públic amb aquesta comèdia que ha estat guardonada amb el premi a Millor Espectacle de Teatre d'Alcoi. Amb només dos personatges i un decorat que simula la consulta d'un psicòleg, la companyia L'Horta Teatre de la mà del director Carles Sanjaime, plena totes les sales que visita en el territori valencià.

Quartmetratges arriba aquest divendres a Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 14 octubre 2019 Escrit per Jessica


Arriba l'octubre i amb ell QUARTMETRATGES, el Festival de Curtmetratges i Guions per a curts de Quart de Poblet. Aquest 2019, celebra ni més ni menys que la seua edic número trenta-sis, i ho fa en molt bona forma, ple del millor de l'audiovisual valencià.

 

Amb la clara vocac de servir d'aparador per a nous realitzadors, el festival revalida cada any no sols el títol de ser un dels esdeveniments cinematogràfics més longeus de la Comunitat Valenciana, sinó també el de plasmar una fotografia fidel del món del curtmetratge i guió. Creadors com Alex Montoya, Chema García Ibarra, Gaby Ochoa, María Lorenzo, Oscar Bernàcer o Nacho Ruipérez, són alguns dels noms que han passat pel festival, mostra sens dubte de l'alta qualitat de les obres que alberga.

 

Desps de rebre més de 100 inscripcions, QUARTMETRATGES planteja en aquesta edic el seu recorregut amb 26 curtmetratges a concurs, dividits en secc Documental, Ficc i Animació. Especialment destacables són els apartats documental i animació, organitzats amb peces premiades en diferents festivals. Temes com la família, els refugiats i migrants, la soledat, la memòria històrica

o el dia a dia,(un cop més) conflueixen en una mena de fil conductor.

 

El jurat està compost per tres reconeguts professionals del sector. Sara Mansanet, directora del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina i responsable d'Aula De Cinema de la Universitat de València. Javier Marco, director, productor i editor; el seu curt Uno va obtindre el premi Quartmetratges al millor curtmetratge 2018, al temps que recollia altres guardons que el van portar a estar preseleccionat per als Premis Oscar. I Deborah Micheletti, codirectora de la Biennal Internacional Donna i Cinema i promotora del Programa Atenea per a l'ajuda a joves cineastes.

 

De forma conscient, els organitzadors (per segon any consecutiu Ramon Alfonso i Paola Franco de L'Efecte Kuleshov) posen el focus en la història, proposant dues activitats al voltant de La Memòria. La primera es tracta d'una sess especial en la que es podrà veure en pantalla gran la pel·lícula muda de 1916 Sang i sorra del valenc Vicente Blasco Ibáñez, acompanyada de música en viu. La segona, amb presentac i col·loqui a càrrec d'Áurea Ortiz, gira al voltant de la CENSURA I TRANSICIÓ, en un clàssic dins de la programació: La Nit Temàtica.

 

S'ofereixen unes altres dues activitats paral·leles. El taller CINEMA INCLUSIU, a càrrec ria Sanmartín i Miguel Àngel Font, dirigit a formadors, realitzadors i productors que pretén donar eines per crear una obra inclusiva on les persones amb discapacitat puguin formar part de la vida cultural i d'oci. I la masterclass DE LA IDEA A LA PANTALLA, impartida per la realitzadora i docent Maria Llorenç, que ens parlarà sobre els processos creatius al Cinema d'Animació, dirigida a estudiants, animadors i amants de l'audiovisual i de l'animació. Així mateix, es repeteix la secc Curts amb mòbil, on joves de Quart participen realitzant un curtmetratge amb una temàtica social

determinada. Per la seva banda, els més petits tenen el seu espai de diversió amb un contacontes de Mos Teatre.

 

La cita tindrà lloc del divendres 18 al dissabte 26 d'octubre a Quart de Poblet. Els curtmetratges es projecten dimecres, dijous i divendres en dues sessions, al Centre Cultural El Casino amb entrada gratuïta.


PRESENTACIÓ DE LA NIT TEMÀTICA

 

En els anys setanta, durant l'últim bloc del franquisme i la Transició, mentre continuen desenvolupant-se en la cinematografia espanyola les produccions populars i les propostes més cinèfiles i exigents, sorgeixen nombrosos curtmetratges combatius i crítics. Construïdes en els marges de la indústria, aquestes pel·lícules s'aproximen a la tensa realitat del moment amb diferents formes expressives. En conjunt, aquestes obres, alliberades de lligams industrials i controls, concreten i exposen una precisa radiografia de l'Espanya del seu temps.

 

En la seva edic número 36 del festival QUARTMETRATGES de curtmetratges i guions per curts presenta amb la seva activitat La Nit Temàtica una sess especial amb tres curtmetratges d'aquesta producció: Per no oblidar: la censura del franquisme, de Manuel Esteban Marquilles, Voteu, voteu maleïts, de Llore Soler, i L'edat del silenci, de Gabriel Blanco. Els dos primers, realitzats en 1971 i

1977, són documentals que observen respectivament les dificultats dels artistes per expressar-se i

construir les seves obres en el franquisme i les primeres eleccions generals lliures celebrades a Espanya desps de la mort del dictador. El tercer, realitzat el 1978, és una al·lerica pa d'animac sobre la repressió. La sess titulada Censura i Transic té la voluntat de donar a conèixer al públic una mostra d'aquests valuosos treballs i retre un homenatge als artistes que els realitzen.

 

L'activitat tindrà lloc el divendres 25 d'octubre a les 20:30h al Centre Cultural El Casino de Quart de

Poblet, amb presentac i col·loqui posterior a càrrec de l'experta en cinema Áurea Ortiz.

 

 

 

 

 

 

 

PRESENTACIÓ DE LA SESSIÓ ESPECIAL CINEMA MUT VALENCIÀ

 

El Cinema Mut Valenc encara és un període no massa conegut i fins i tot estudiat, tot i la presència en la seva singladura d'interessants pel·lícules realitzades per Antonio Costa, Ángel García Cardona, Maximiliano Thous, Enrique Santos o José Buchs.

 

En la seva edic número 36 del festival QUARTMETRATGES de curtmetratges i guions per curts, en col·laborac amb La Filmoteca, l'Institut Valenc de Cultura (IVAC), decidit a col·laborar en la difus del valuós llegat, presenta una sess especial amb dues pel·lícules de l'etapa muda: Benítez vol ser torero, dirigida per García Cardona el 1910, i Sang i sorra, de Vicente Blasco Ibáñez i Max André i produïda en 1916. Les dues peces ,situades en ambients taurins i folklòrics (com moltes de les obres rodades en lpoca) , dialoguen perfectament i arriben fins i tot a conformar una mena de doble interpretac de la mateixa història. La pel·cula sobre la coneguda novel·la de Blasco Ibáñez, dirigida personalment per l'escriptor, i amb una durada d'una hora, és a més a més la seva primera adaptac a la gran pantalla. Per la seva banda, el curtmetratge "Betez" és una divertida burla sobre molts dels tòpics lligats al món del bou.

 

La sess de Cinema Mut Valencià, acompanyada de música en directe interpretada pel pianista Sergio López i presentada pel crític cinematogràfic Ramón Alfonso, tindrà lloc el diumenge 20 d'octubre a les 19h al Centre Cultural El Casino de Quart de Poblet.

Publicats els grups i els horaris del Taller de Teatre

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el divendres, 11 octubre 2019 Escrit per Jessica

02. Auditori interior1El Taller Municipal de Teatre de Quart de Poblet ha fet públics els grups i horaris per a aquest curs 2019-2020. Aquesta iniciativa gratuïta que ofereix l'Ajuntament des de 1985, te com a objectiu acostar el teatre a la ciutadania, a més de promoure l'afició i l'interès per aquesta disciplina i formar als participants de manera teòrica i pràctica.

Per al curs 2019-2020 es proposen un total de set grups, dividits segons l'edat de les persones participants i un grup que aposta per la unió de veïns i veïnes de qualsevol edat i condició.

Així doncs, hi haurà tres grups infantils: grup A (de 5 a 7 anys, que es reuniran els dilluns de 17.30 hores a 18.30 hores), grup B (xiquets i xiquetes de 8 a 9 anys, els dimecres de 17.30 hores a 18.30 hores) i grup C (de 10 a 12 anys, que es reuniran els dilluns de 18.30 a 19.30 hores).

El grup de joves (xics i xiques de 13 a 17 anys), compartiran la seua passió pel teatre els dilluns de 18.30 a 20.30 hores. Per la seua part, el grup Adults Inicial, compost per persones de 18 a 55 anys, es reuniran els dilluns de 20.30 a 22.30 hores i el grup Adults Avançat (també de 18 a 55 anys), tindran les seues hores d'assaig els dimecres de 20 hores a 22.30 hores.

El grup de Majors, que estarà compost els majors de 55 anys, es reuniran els dilluns de 17 hores a 18.30 hores i els dimecres de 17 hores a 19 hores. El grup miscel·lani compost per persones de totes les edats i condicions, que rep el nom de Comunitari-Inclusió, assajaran els dimarts i els dijous de 18.30 hores a 20 hores.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.