Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

El documental “Heurtebise” es fa amb el primer premi del 38 Concurs Quartmetratges

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimecres, 27 octubre 2021 Escrit per Jessica

El guanyador del 33 Concurs de Guions va ser “Doce kilómetros” de Borja Navarro

Quart de Poblet, 27 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha lliurat els premis de la 38 edició de Quartmetratges 2021 en una gala celebrada en el Auditori Molí de Vila, presentada per l'artista María Zamora. Es tracta d'un dels festivals amb més tradició de tota Espanya en el qual enguany s'han presentat 78 obres i 37 guions. A més, històricament Quartmetratges ha servit de trampolí perquè molts i moltes cineastes pogueren crear les seues pròpies projeccions. De fet, diversos dels curts que han passat en les seues 38 edicions per Quart de Poblet han acabat guanyant premis Goya i fins i tot han iniciat la carrera cap als Óscar.

El primer premi al millor curtmetratge ha sigut per a l'obra “Heurtebise” d'Elisa Adelina Torres Adam i Octavio Guerra Quevedo, lliurat per l'alcaldessa del municipi, Carmen Martínez. El premi al millor curt en la secció ficció ha sigut per a “Orquestra Los Bengalas” de l'autor David Valero Simón. El premi en la secció d'animació va ser exaequo per a l'obra "La increïble vacuna del Dr. Dickinson" d'Alejandro Rey Miniño i per a “Procés de selecció” de Carla Paola Pereira.

El premi en secció documental ha estat per a "Waimai (Takeaway)" de Víctor Javier Giner Miñana, el premi al millor curt en valencià va ser per a "Pies y corazones" d'Adán José Aliaga i al premi al millor curt revelació ha sigut “Sobre mi familia cuando la pandemia” de Javier Robles Álvarez. Quant als premis del 33 Concurs de Guions, el primer premi va anar a parar a les mans de Borja Navarro pel seu curt “Doce kilómetros” i el segon premi va ser per a Alejandro Piera i Jorge Núñez per la seua obra “Diputada”.

El jurat ha estat compost per la regidora de Cultura que va exercir de presidenta del jurat, Cristina Mora Luján; la tècnica de programació en la Filmoteca Valenciana, Núria Castellote Herranz; el guionista, realitzador i crític de cinema Gerardo León Peris i el director de curts, Pepe Sapena

Durant una setmana s'han projectat els 26 curtmetratges que han competit en la Secció Oficial, dels quals deu són ficció, sis són documentals i sis d'animació. A més, hi ha hagut projeccions especials anés de concurs com les de la Nit temàtica o la secció Alex Montoya, entre altres. En aquesta edició s'ha retut homenatge també al director valencià Luis García Berlanga amb la projecció de “Benvingut Mr. Marshall” en el Centre Cultural El Casino.

La Casa de la Cultura reubica les activitats culturals per les obres

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimecres, 29 setembre 2021 Escrit per Jessica

La segona fase de la remodelació augmentarà l'eficiència energètica de l'edifici municipal

La Casa de la Cultura tanca la seua activitat per obres. De fet, les accions culturals que se celebren habitualment a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet ja s'han reubicat en altres edificis municipals. La segona fase de remodelació d'aquesta instal•lació afecta a la sala d'actes i a les escales i porta incorporat un projecte d'eficiència energètica per a tot l'edifici.

A causa de l'inici d'aquestes obres s'ha clausurat ja l'exposició de Q-ART que estava situada a la sala d'exposicions, la duració de la qual estava prevista fins al 30 de setembre. A més, s'ha contactat amb totes les associacions i entitats que utilitzen aquest espai per als seus actes culturals per a oferir-los uns llocs alternatius mentre duren les obres.

El Taller de Teatre Municipal de Quart de Poblet reprén la seua activitat

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimecres, 15 setembre 2021 Escrit per Jessica

Es tracta d'una proposta cultural i de temps lliure educatiu que des de fa més de 30 anys impulsa l'ajuntament

El Taller de Teatre Municipal de Quart de Poblet ja ha començat a fer els seus primers passos en aquest nou curs. Per a adaptar els grups a la nova situació en temps de pandèmia, la regidoria de Cultura ha reduït ràtios i reforçat els protocols de seguretat i higiene.

Aquest curs s'han posat en marxa dos grups infantils, un grup per a joves adolescents de 13 a 17 anys, dos grups per a persones adultes (iniciació i especialització) i un grup inclusiu destinat a persones de qualsevol edat i condició.

Les classes de teatre són totalment gratuïtes, ja que és l'ajuntament qui cobreix totes les despeses d'aquesta activitat. Això sí, l'alumnat es compromet a assistir a classe durant tot el curs.

Enguany se celebrarà un curs diferent, ja que serà més curt de l'habitual a causa de la pandèmia i finalitzarà el mes de juny. A setembre es torna a obrir el termini d'inscripcions de cara al curs pròxim. El taller de teatre ve amb novetats i ha iniciat una nova etapa amb un nou equip docent que està integrat per Arantxa Cerrillo, Carmen Golfe, Alejandra Garrido i María Andrés.

Quart de Poblet lliura els premis del Concurs d'Arts Plàstiques en la seua 50 edició emmarcat en el Q-ART 2021

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 09 setembre 2021 Escrit per Jessica

El jurat guardona les obres de Tania Ansio en gravat, Fernando Jiménez en pintura i Denislav Mitkov en escultura

Quart de Poblet, 7 de setembre de 2021

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha entregat els premis del 50 Concurs d'Arts Plàstiques, emmarcat en el Festival d'Art Q-ART 2021 que cada any aglutina els certàmens d'art més importants de la localitat. Els guardonats han sigut Tania Ansio en la secció de gravat per la seua obra Mudar la pell, amb esment especial per a Marcos Pastor per Complicitat Quimèrica; Fernando Jiménez en la secció de pintura per la seua obra Resilient 35 i Denislav Mitkov Delchev en escultura pel seu treball "Dualitat II", amb esment a Raquel Puchades per On habite l'oblit II.

El jurat ha estat compost per la professora associada en la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València (UPV) i professora de la Universitat Internacional de València, Núria Beneyto Florido; la crítica d'art i comissària d'exposicions, Marisol Salanova; i per l'artista Ángel Kuenka.

L'acte ha sigut presidit per l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, acompanyada de la regidora de Cultura i Patrimoni, Cristina Mora i d'un representant de l'Associació Amics de les Arts Plàstiques, els qui han valorat el treball i l'esforç dels participants i han lloat les obres guanyadores per la seua alta qualitat artística. Tant les obres premiades com les seleccionades pel jurat per a la seua exposició poden visitar-se fins al 30 de setembre a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet, amb totes les mesures se seguretat anti-COVID.

El jurat ha seleccionat per a completar l'exposició un total de 15 obres, on es podran contemplar tant les obres premiades com els esments especials, al costat de les pintures de Tania Ansio, Ángel Celada Pérez, Ana Gómez-Pavón, Vicent Machí Álvarez, Toni Mas, Raquel Montesinos Torralba, Sergio Rocafort Giménez i Paco Vila Guillén. A més, les escultures de Vicente Javier Ajenjo Vento, Pepa Alonso Arroniz, Moris Bosa, Kike Gordillo, Josep Sanmartín Monzó i Michel Touma; i el gravat de Noelia Masó Campos.

Torna el Cinema a la fresca a Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el diumenge, 27 juny 2021 Escrit per Jessica


Quart de Poblet torna a projectar el tradicional Cinema a la fresca amb totes les mesures de seguretat. Cada divendres de juliol i agost, a les 22.00 h en la zona esportiva al costat de la biblioteca, podreu gaudir de pel·lícules per a tota la família amb les quals passareu una estona agradable.

Els títols que estan programats per a aquesta edició són: Onward, Las aventuras del DR.  Do Little, En guerra con mi abuelo, Superagente Makey, Padre no hay más que uno 2, La llamada de lo salvaje, Sonic la película, Las brujas de Roald Dahl i Los nuevos mutantes.

En elles podreu vore a actors reconeguts a nivell mundial de la talla de Robert de Niro, Harrison Ford o Robert Downey Jr, o actors del panorama nacional com Santiago Segura i Leo Harlem.

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha previst totes les mesures de seguretat anti-COVID, com la utilització d'un dispensador de gel hidroalcohòlic en l'entrada, distància de seguretat i aforament limitat per a evitar aglomeracions.

Quart de Poblet reprén el Taller de Teatre Municipal

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimecres, 05 maig 2021 Escrit per Jessica


La regidoria de Cultura organitza aquesta activitat gratuïta des de fa trenta anys

Quart de Poblet ha représ el Taller de Teatre Municipal, un referent cultural en el municipi. Fa més de trenta anys que la regidoria de Cultura organitza aquesta activitat que arriba a tota la ciutadania, des dels més xicotets fins a les persones més majors.

Enguany s'han posat en marxa dos grups infantils, un grup per a joves i adolescents, que tenen entre 13 i 17 anys, i dos grups per a persones adultes. Un d'ells està format per als qui s'inicien en el món de la interpretació mentre que l'altre l'integraran els qui ja tenen experiència damunt d'un escenari. També hi ha un grup inclusiu destinat a persones de qualsevol edat i condició.

Tots els alumnes tenen moltes ganes i il·lusió de reprendre les classes presencials després de l'aturada obligada per la pandèmia, el primer en els seus trenta anys d'història. El Taller de Teatre Municipal és totalment gratuït ja que l'Ajuntament es fa càrrec de totes les despeses. L'únic requisit és que les persones inscrites es comprometen a assistir a les classes.

A causa de la pandèmia, s'han reduït les ràtios i reforçat els protocols de seguretat i higiene. #CulturaSegura també en el teatre.

Els cursos finalitzaran al juny, i al setembre es tornarà a obrir el termini d'inscripcions.

El taller de teatre ha iniciat una nova etapa amb un equip docent renovat. Arantxa Cerrillo, Carmen Golfe, Alejandra Garrido i María Andrés donaran un nou impuls a l'escola de Teatre perquè continue sent un referent a la Comunitat Valenciana.

Per una altra, s'estan donant els últims retocs a la Campanya Anem al Teatre, organitzada per diverses localitats de València. Està previst que comence el 4 de maig i està dirigit a tots els alumnes de primària de Quart de Poblet.

Les activitats d'aquesta campanya també són a cost zero per a les famílies.

Quart de Poblet organitza QLICK 41, un dels festivals de fotografia amb major tradició d'Espanya

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimarts, 04 maig 2021 Escrit per Jessica

La casa de Cultura acull també la presentació de diversos llibres d'escriptors locals i el de la fiscal Susana Gisbert, 101 valencianes enfront del meu espill

L'Ajuntament de Quart de Poblet inaugura el divendres 7 de maig l'exposició QLICK 41. Saló de Fotografia. El certamen és un referent en el panorama nacional i, després de 41 anys seguits celebrant-se, un dels quals té més tradició.

Enguany, com a novetat, s'entrega per primera vegada el QLICK honorífic. El guardó ha recaigut en l'alacantina Ana Teresa Ortega Aznar, Premi Nacional de Fotografia 2020.

El concurs compta amb dues modalitats: la secció de col·lecció i la de tema local. En aquesta edició s'han presentat 222 fotografies. La difícil tasca de seleccionar les obres premiades ha correspost a Ana Martí , fotògrafa, docent i investigadora de la UPV, Sandra Moros, conservadora de l'IVAM , Eva Máñez, fotògrafa i fotoperiodista i la regidora de Cultura, Cristina Mora.

D'altra banda, el Consistori de Quart de Poblet ha programat un mes replet de presentació de llibres i activitats relacionades amb la poesia. Les regidories de Cultura, Joventut i Igualtat han convidat a diversos escriptors i escriptores valencians que donaran a conéixer la seua obra. La Casa de Cultura va acollir el divendres 30 d'abril activitats dirigides als xiquets i xiquetes així com als joves de la casa. D'una banda, Isabel Blanco va presentar el llibre infantil Pieel de colores. L'autora, resident a Quart de Poblet, ho va fer d'una forma molt amena, a través d'un contacontes.

El mateix dia, les Cases de Joventut va realitzar la II Mostra de Poesia Juvenil. A l'acte va assistir la periodista, poeta i activista Paloma Chen i dues poetesses prometedores, Sara Gil i Carlota @ingovernable que van llegir diversos dels seus versos.

El divendres 14 de maig hi ha una cita ineludible. La fiscal Susana Gisbert acudeix a la Casa de la Cultura per a mostrar als quarteros i quarteras el seu llibre 101 valencianas frente a mi espejo, un homenatge a totes aqueixes dones les gestes de les quals han canviat les nostres vides. Moltes d'elles no són conegudes perquè el seu nom o els seus assoliments van ser eclipsats o assumits pels homes que estaven al seu costat. També recull moltes dades curioses: Saben que la primera advocada a Espanya va ser valenciana? O que no va haver-hi dones en la Judicatura, la Fiscalia o les Forces i Cossos de Seguretat fins als anys 70 del segle XX perquè la llei el prohibia?Coneixen a la inventora valenciana de la primera rentadora integral? O que el diccionari de María Moliner va ser gestat en part en la nostra terra? Gisber atendrà el públic assistent que li vulga preguntar sobre la seua obra i signarà llibres.

La quartera Julia Rincón presentarà el dijous 13 de maig la novel·la El Secreto de Alma mentre que el dia 28 la també quartera Rosa Sanmartín, finalista en els premis de la crítica valenciana, explicarà els secrets de la novel·Cuando la vida te alcance. En ella es narra l'evolució d'una dona per ser feliç en un dur viatge vital.

El periodista i quartero Uiso Crespo, debuta com a escriptor amb La canción de nuestro verano, una novel·la romàntica i juvenil que combina intriga amb converses que giren entorn de la música i al cinema. La presentació serà el 4 de juny.

Per a acomiadar la primavera, Patricia León estarà l'11 de juny a la Casa de la Cultura amb el seu llibre de poesia Esta tarde mientras la lluvia. León és professora i doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura en la Universitat de València i resideix a Quart de Poblet.

Quart de Poblet, un mes replet de cultura amb la presentació de diversos llibres

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 03 maig 2021 Escrit per Jessica

La casa de Cultura acollirà a diversos escriptors locals i a la fiscal Susana Gisbert, que presentarà la seua obra 101 valencianas frente a mi espejo

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha programat un mes replet de presentació de llibres i activitats relacionades amb la poesia. Les regidories de Cultura, Joventut i Igualtat han convidat a diversos escriptors i escriptores valencians que donaran a conéixer la seua obra. La Casa de Cultura acull el divendres 30 d'abril activitats dirigides als xiquets i xiquetes així com als joves de la casa. D'una banda, Isabel Blanco presentarà l'el llibre infantil Piel de Colores. L'autora, resident a Quart de Poblet, ho farà d'una forma molt amena, a través d'un contacontes.

El mateix dia, les Cases de Joventut realitzaran la II Mostra de Poesia Juvenil. A l'acte assistiran la periodista, poeta i activista Paloma Chen i dues poetesses prometedores, Sara Gil i Carlota @ingovernable.

Està previst un col·loqui i la lectura de poemes escrits pels assistents així com dels seus versos preferits.

El divendres 14 de maig hi ha una cita ineludible. La fiscal Susana Gisbert acudeix a la Casa de la Cultura per a mostrar als quarters i quarteres el seu llibre 101 valencianas frente a mi espejo, un homenatge a totes aqueixes dones les gestes de les quals han canviat les nostres vides. Moltes d'elles no són conegudes perquè el seu nom o els seus assoliments van ser eclipsats o assumits pels homes que estaven al seu costat. També recull moltes dades curioses: Saben que la primera advocada a Espanya va ser valenciana? O que no va haver-hi dones en la Judicatura, la Fiscalia o les Forces i Cossos de Seguretat fins als anys 70 del segle XX perquè la llei el prohibia?Coneixen a la inventora valenciana de la primera rentadora integral? O que el diccionari de María Moliner va ser gestat en part en la nostra terra? Gisber atendrà el públic assistent que li vulga preguntar sobre la seua obra i signarà llibres.

La quartera Julia Rincón presentarà el dijous 13 de maig la novel·la El Secret d'Ànima mentre que el dia 28 la també quartera Rosa Sanmartín, finalista en els premis de la crítica valenciana, explicarà els secrets de la novel·la Cuando la vida te alcance. En ella es narra l'evolució d'una dona per ser feliç en un dur viatge vital.

El periodista i quartero Uiso Crespo, debuta com a escriptor amb La canción de nuestro verano, una novel·la romàntica i juvenil que combina intriga amb converses que giren entorn de la música i al cinema.

Per a acomiadar la primavera, Patricia León estarà l'11 de juny a la Casa de la Cultura amb el seu llibre de poesia Esta tarde mientras la lluvia. León és professora i doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura en la Universitat de València i resideix a Quart de Poblet.

Quart de Poblet arranca la seua programació cultural aquest diumenge

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 18 març 2021 Escrit per Jessica

L'Ajuntament de Quart de Poblet arranca al mes de març la nova programació cultural que començarà a desenvolupar-se després d'haver estat sense activitats culturals per la crisi del coronavirus.

El primer dels espectacles que es podrà vore serà el diumenge 21 de març, a l'aire libe en la zona esportiva al costat de la biblioteca, a les 12.00 hores. Es tracta de “ROJO”, un espectacle de circ-clown per a tots els públics, de 45 minuts de duració, on la interacció amb el públic, la dansa i l'humor farà partícips a tots els assistents. L'entrada és gratuïta, únicament subjecta al control d'aforament per a respectar les mesures anti COVID encara que es tracta d'un espai obert i a l'aire lliure.

La següent obra s'ha programat el divendres 26 de març a les 20.00 hores en el Auditori Molí de Vila amb motiu del Dia de la Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana. “La invasió dels bàrbars”, és un espectacle teatral de la companyia Arden Producciones, dirigit per Chema Cardeña i coprotagonitzada pel propi Cardeña al costat de Iria Márquez, Rosa López i Juan Carlos Garés. Es tracta d'una peça teatral per a públic adult amb una duració de 75 minuts. L'obra transcorre simultàniament en dues èpoques, dos moments i dos espais diferents, però amb un fil conductor que atraparà al públic.

I de nou, CINEMA! “Els Croods, la nova era” és la pel·lícula d'animació triada per al diumenge 28 de març en el Auditori Molí de Vila a les 18.00 hores. Una producció de Dreamworks que farà les delícies de tota la família.

Museu Virtual de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 22 febrer 2021 Escrit per Jessica

El projecte "Museu Virtual de Quart de Poblet" treballa en la catalogació de la col•lecció del fons municipal de patrimoni local.      Les tasques de catalogació, revisió i inventari són realitzades per personal tècnic especialitzat, que vetlla per la conservació i restauració de la col·lecció. Tot açò seguint els estàndards de qualitat i protocol comuns a tota la xarxa de museus de la Comunitat Valenciana.

Aquest ric patrimoni inclou xicotetes col·leccions que famílies i associacions han donat al llarg dels anys, i que constitueixen trossets de la història de Quart.

El projecte s'ha sumat a la iniciativa dels ODS de Patrimoni i Territori, i actualment treballa en noves activitats per a donar a conéixer de forma online la seua col·lecció etnològica. Estigueu atents/es!

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.