Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

Quart de Poblet reprén el Taller de Teatre Municipal

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimecres, 05 maig 2021 Escrit per Jessica


La regidoria de Cultura organitza aquesta activitat gratuïta des de fa trenta anys

Quart de Poblet ha représ el Taller de Teatre Municipal, un referent cultural en el municipi. Fa més de trenta anys que la regidoria de Cultura organitza aquesta activitat que arriba a tota la ciutadania, des dels més xicotets fins a les persones més majors.

Enguany s'han posat en marxa dos grups infantils, un grup per a joves i adolescents, que tenen entre 13 i 17 anys, i dos grups per a persones adultes. Un d'ells està format per als qui s'inicien en el món de la interpretació mentre que l'altre l'integraran els qui ja tenen experiència damunt d'un escenari. També hi ha un grup inclusiu destinat a persones de qualsevol edat i condició.

Tots els alumnes tenen moltes ganes i il·lusió de reprendre les classes presencials després de l'aturada obligada per la pandèmia, el primer en els seus trenta anys d'història. El Taller de Teatre Municipal és totalment gratuït ja que l'Ajuntament es fa càrrec de totes les despeses. L'únic requisit és que les persones inscrites es comprometen a assistir a les classes.

A causa de la pandèmia, s'han reduït les ràtios i reforçat els protocols de seguretat i higiene. #CulturaSegura també en el teatre.

Els cursos finalitzaran al juny, i al setembre es tornarà a obrir el termini d'inscripcions.

El taller de teatre ha iniciat una nova etapa amb un equip docent renovat. Arantxa Cerrillo, Carmen Golfe, Alejandra Garrido i María Andrés donaran un nou impuls a l'escola de Teatre perquè continue sent un referent a la Comunitat Valenciana.

Per una altra, s'estan donant els últims retocs a la Campanya Anem al Teatre, organitzada per diverses localitats de València. Està previst que comence el 4 de maig i està dirigit a tots els alumnes de primària de Quart de Poblet.

Les activitats d'aquesta campanya també són a cost zero per a les famílies.

Quart de Poblet organitza QLICK 41, un dels festivals de fotografia amb major tradició d'Espanya

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimarts, 04 maig 2021 Escrit per Jessica

La casa de Cultura acull també la presentació de diversos llibres d'escriptors locals i el de la fiscal Susana Gisbert, 101 valencianes enfront del meu espill

L'Ajuntament de Quart de Poblet inaugura el divendres 7 de maig l'exposició QLICK 41. Saló de Fotografia. El certamen és un referent en el panorama nacional i, després de 41 anys seguits celebrant-se, un dels quals té més tradició.

Enguany, com a novetat, s'entrega per primera vegada el QLICK honorífic. El guardó ha recaigut en l'alacantina Ana Teresa Ortega Aznar, Premi Nacional de Fotografia 2020.

El concurs compta amb dues modalitats: la secció de col·lecció i la de tema local. En aquesta edició s'han presentat 222 fotografies. La difícil tasca de seleccionar les obres premiades ha correspost a Ana Martí , fotògrafa, docent i investigadora de la UPV, Sandra Moros, conservadora de l'IVAM , Eva Máñez, fotògrafa i fotoperiodista i la regidora de Cultura, Cristina Mora.

D'altra banda, el Consistori de Quart de Poblet ha programat un mes replet de presentació de llibres i activitats relacionades amb la poesia. Les regidories de Cultura, Joventut i Igualtat han convidat a diversos escriptors i escriptores valencians que donaran a conéixer la seua obra. La Casa de Cultura va acollir el divendres 30 d'abril activitats dirigides als xiquets i xiquetes així com als joves de la casa. D'una banda, Isabel Blanco va presentar el llibre infantil Pieel de colores. L'autora, resident a Quart de Poblet, ho va fer d'una forma molt amena, a través d'un contacontes.

El mateix dia, les Cases de Joventut va realitzar la II Mostra de Poesia Juvenil. A l'acte va assistir la periodista, poeta i activista Paloma Chen i dues poetesses prometedores, Sara Gil i Carlota @ingovernable que van llegir diversos dels seus versos.

El divendres 14 de maig hi ha una cita ineludible. La fiscal Susana Gisbert acudeix a la Casa de la Cultura per a mostrar als quarteros i quarteras el seu llibre 101 valencianas frente a mi espejo, un homenatge a totes aqueixes dones les gestes de les quals han canviat les nostres vides. Moltes d'elles no són conegudes perquè el seu nom o els seus assoliments van ser eclipsats o assumits pels homes que estaven al seu costat. També recull moltes dades curioses: Saben que la primera advocada a Espanya va ser valenciana? O que no va haver-hi dones en la Judicatura, la Fiscalia o les Forces i Cossos de Seguretat fins als anys 70 del segle XX perquè la llei el prohibia?Coneixen a la inventora valenciana de la primera rentadora integral? O que el diccionari de María Moliner va ser gestat en part en la nostra terra? Gisber atendrà el públic assistent que li vulga preguntar sobre la seua obra i signarà llibres.

La quartera Julia Rincón presentarà el dijous 13 de maig la novel·la El Secreto de Alma mentre que el dia 28 la també quartera Rosa Sanmartín, finalista en els premis de la crítica valenciana, explicarà els secrets de la novel·Cuando la vida te alcance. En ella es narra l'evolució d'una dona per ser feliç en un dur viatge vital.

El periodista i quartero Uiso Crespo, debuta com a escriptor amb La canción de nuestro verano, una novel·la romàntica i juvenil que combina intriga amb converses que giren entorn de la música i al cinema. La presentació serà el 4 de juny.

Per a acomiadar la primavera, Patricia León estarà l'11 de juny a la Casa de la Cultura amb el seu llibre de poesia Esta tarde mientras la lluvia. León és professora i doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura en la Universitat de València i resideix a Quart de Poblet.

Quart de Poblet, un mes replet de cultura amb la presentació de diversos llibres

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 03 maig 2021 Escrit per Jessica

La casa de Cultura acollirà a diversos escriptors locals i a la fiscal Susana Gisbert, que presentarà la seua obra 101 valencianas frente a mi espejo

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha programat un mes replet de presentació de llibres i activitats relacionades amb la poesia. Les regidories de Cultura, Joventut i Igualtat han convidat a diversos escriptors i escriptores valencians que donaran a conéixer la seua obra. La Casa de Cultura acull el divendres 30 d'abril activitats dirigides als xiquets i xiquetes així com als joves de la casa. D'una banda, Isabel Blanco presentarà l'el llibre infantil Piel de Colores. L'autora, resident a Quart de Poblet, ho farà d'una forma molt amena, a través d'un contacontes.

El mateix dia, les Cases de Joventut realitzaran la II Mostra de Poesia Juvenil. A l'acte assistiran la periodista, poeta i activista Paloma Chen i dues poetesses prometedores, Sara Gil i Carlota @ingovernable.

Està previst un col·loqui i la lectura de poemes escrits pels assistents així com dels seus versos preferits.

El divendres 14 de maig hi ha una cita ineludible. La fiscal Susana Gisbert acudeix a la Casa de la Cultura per a mostrar als quarters i quarteres el seu llibre 101 valencianas frente a mi espejo, un homenatge a totes aqueixes dones les gestes de les quals han canviat les nostres vides. Moltes d'elles no són conegudes perquè el seu nom o els seus assoliments van ser eclipsats o assumits pels homes que estaven al seu costat. També recull moltes dades curioses: Saben que la primera advocada a Espanya va ser valenciana? O que no va haver-hi dones en la Judicatura, la Fiscalia o les Forces i Cossos de Seguretat fins als anys 70 del segle XX perquè la llei el prohibia?Coneixen a la inventora valenciana de la primera rentadora integral? O que el diccionari de María Moliner va ser gestat en part en la nostra terra? Gisber atendrà el públic assistent que li vulga preguntar sobre la seua obra i signarà llibres.

La quartera Julia Rincón presentarà el dijous 13 de maig la novel·la El Secret d'Ànima mentre que el dia 28 la també quartera Rosa Sanmartín, finalista en els premis de la crítica valenciana, explicarà els secrets de la novel·la Cuando la vida te alcance. En ella es narra l'evolució d'una dona per ser feliç en un dur viatge vital.

El periodista i quartero Uiso Crespo, debuta com a escriptor amb La canción de nuestro verano, una novel·la romàntica i juvenil que combina intriga amb converses que giren entorn de la música i al cinema.

Per a acomiadar la primavera, Patricia León estarà l'11 de juny a la Casa de la Cultura amb el seu llibre de poesia Esta tarde mientras la lluvia. León és professora i doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura en la Universitat de València i resideix a Quart de Poblet.

Quart de Poblet arranca la seua programació cultural aquest diumenge

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 18 març 2021 Escrit per Jessica

L'Ajuntament de Quart de Poblet arranca al mes de març la nova programació cultural que començarà a desenvolupar-se després d'haver estat sense activitats culturals per la crisi del coronavirus.

El primer dels espectacles que es podrà vore serà el diumenge 21 de març, a l'aire libe en la zona esportiva al costat de la biblioteca, a les 12.00 hores. Es tracta de “ROJO”, un espectacle de circ-clown per a tots els públics, de 45 minuts de duració, on la interacció amb el públic, la dansa i l'humor farà partícips a tots els assistents. L'entrada és gratuïta, únicament subjecta al control d'aforament per a respectar les mesures anti COVID encara que es tracta d'un espai obert i a l'aire lliure.

La següent obra s'ha programat el divendres 26 de març a les 20.00 hores en el Auditori Molí de Vila amb motiu del Dia de la Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana. “La invasió dels bàrbars”, és un espectacle teatral de la companyia Arden Producciones, dirigit per Chema Cardeña i coprotagonitzada pel propi Cardeña al costat de Iria Márquez, Rosa López i Juan Carlos Garés. Es tracta d'una peça teatral per a públic adult amb una duració de 75 minuts. L'obra transcorre simultàniament en dues èpoques, dos moments i dos espais diferents, però amb un fil conductor que atraparà al públic.

I de nou, CINEMA! “Els Croods, la nova era” és la pel·lícula d'animació triada per al diumenge 28 de març en el Auditori Molí de Vila a les 18.00 hores. Una producció de Dreamworks que farà les delícies de tota la família.

Museu Virtual de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 22 febrer 2021 Escrit per Jessica

El projecte "Museu Virtual de Quart de Poblet" treballa en la catalogació de la col•lecció del fons municipal de patrimoni local.      Les tasques de catalogació, revisió i inventari són realitzades per personal tècnic especialitzat, que vetlla per la conservació i restauració de la col·lecció. Tot açò seguint els estàndards de qualitat i protocol comuns a tota la xarxa de museus de la Comunitat Valenciana.

Aquest ric patrimoni inclou xicotetes col·leccions que famílies i associacions han donat al llarg dels anys, i que constitueixen trossets de la història de Quart.

El projecte s'ha sumat a la iniciativa dels ODS de Patrimoni i Territori, i actualment treballa en noves activitats per a donar a conéixer de forma online la seua col·lecció etnològica. Estigueu atents/es!

Arranca la nova edició del festival de fotografia QLICK de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el diumenge, 21 febrer 2021 Escrit per Jessica

Per 41 any consecutiu, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha donat el tret d'eixida per a la celebració del seu Festival de Fotografia QLICK 2021. Els fotògrafs i fotògrafes interessades podran presentar els seus treballs del 22 de febrer al 12 de març a la Casa de Cultura del municipi, tenint lloc la decisió del jurat de manera pública el 27 de març a les 10.30 hores en el mateix lloc.

El certamen s'ha anat consolidant amb el pas dels anys fins a convertir-se en un dels més atractius del municipi i un dels més rellevants del panorama nacional en aquesta disciplina artística.

Enguany, com a novetat s'entregarà el QLICK honorífic. El Consistori proposarà la concessió d'un guardó a un fotògraf o fotògrafa de reconegut prestigi i notable trajectòria a nivell nacional que haurà de ser ratificat pel jurat del certamen.

El concurs comptarà amb dues modalitats, com és habitual: la secció de col•lecció i la de tema local. En el cas de les col•leccions, estaran compostes per tres fotografies i cada autor o autora pot presentar fins a dues col•leccions. En el cas del tema local, cada persona pot presentar un màxim de tres imatges individuals que hauran de ser identificatives de Quart de Poblet en qualsevol dels seus aspectes, havent d'indicar la ubicació. Les mateixes obres no podran participar en les dues seccions.

Les bases completes poden consultar-se en Les bases poden consultar-se en https://cultura.quartdepoblet.es/images/documentos/bases_qlick21_c.pdf 

El certamen va estrenar l'any passat nova imatge amb motiu del seu 40 aniversari. En aquesta especial data, l'Ajuntament va voler aportar una nova comunicació i una identitat verbal i visual al concurs per a acostar-lo als nous temps, comptant per a això amb el dissenyador valencià Boke Bazán.

Horaris biblioteca i casa de cultura

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimecres, 17 febrer 2021 Escrit per Celia

 

Tornem als horaris habituals a la Casa de la Cultura i la Biblioteca Pública Municipal.

Casa de la Cultura, ja pots anar pel matí i per la vesprada:

De dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 i de 17.00 a 20.30 hores.

Biblioteca: Des de dilluns que ve 1 de març:

De dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 i de 15.30 h a 20.00 hores.

Vos esperem amb totes les mesures de seguretat!!

"La ciencia también es cosa de mujeres: pasado, presente y futuro"

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 11 febrer 2021 Escrit per Celia

Ponència de Lucía Almagro per a celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

El dia 11 de febrer celebrem el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. L’assemblea general de les Nacions Unides així ho va resoldre el 2015, evidenciant la importància de la participació de les xiquetes i dones al camp científic, per tal d’aconseguir-hi una major igualtat. 

Des de "Quart és Ciència" s'organitza aquest any 2021 una ponència retransmesa per streaming de Lucía Almagro, biotecnòloga i divulgadora científica sota el títol: "La ciencia también es cosa de mujeres: pasado, presente y futuro". Aquesta ponència es podrà consultar al canal de YouTube de l'associació o a l'enllaç: https://youtu.be/A8u7OKzPx7U 


“A la cara”, de Javier Marco, guanya el concurs de curts del festival Quartmetratges 2020

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 26 octubre 2020 Escrit per Jessica

"A la cara", de Javier Marco, ha obtingut el primer premi en el Concurs de Curts del Festival Quartmetratges 2020, organitzat per l'Ajuntament de Quart de Poblet. A través d'un únic diàleg, Marco denuncia els problemes que oculten les xarxes socials, en les quals la necessitat de notorietat i la sensació d'impunitat davant l'anonimat que confereixen les pantalles porten a comportaments que serien inimaginables en una trobada "cara a cara".

Va ser l'alcaldessa, Carmen Martínez, l'encarregada d'entregar aquest guardó en la gala celebrada el 24 d'octubre en l'Auditori Molí de Vila. Durant la seua intervenció, Martínez va tornar a oferir "en aquests temps tan complicats, tot el suport del Consistori al sector de l'audiovisual, que tan durament ha sigut colpejat pels efectes de la pandèmia". En aquest sentit, l'alcaldessa va destacar que "no hem volgut fer una edició de tràmit i, a més de les categories habituals, hem afegit un nou cicle de Mestres del Cinema Espanyol, homenatjant també la trajectòria de Cecilia Bartolomé".

Finalment, Martínez va recordar que Quartmetratges va nàixer d'una iniciativa ciutadana, apel·lant a la necessitat que, entre tots i totes, associacions, col·lectius, professionals i institucions, es continue fent costat al Festival i a la cultura.

Cristina Mora, regidora de Cultura; Raquel Antón Ruiz, escriptora i guionista; Emilio Martí López, director i animador; i Aarón Rodríguez Serrano, historiador i crític de cinema; van ser els encarregats de valorar com a jurats els 100 curts i els 80 guions presentats.

Una participació elevadíssima en aquesta 37 edició del concurs de curts i la 32 de guions, malgrat tractar-se d'una època molt complexa, com va valorar la regidora de Cultura, Cristina Mora, durant la seua intervenció. A més, la regidora va agrair la gran labor de totes les persones que han fet possible el "Cinemajors" i que mostra que "és un senyal nostre el fer extensiu aquest festival a tots els àmbits i espais del nostre poble".

Quant a la resta de seccions de Quartmetratges 2020, "Confeti", de Mila Luengo i Sergi Miralles, va aconseguir el premi al millor curt en valencià; "Segueixes ací?", de Mónica Zamora, va guanyar el premi al curt revelació; "Cel i Infern", de Diego Lodeiros, va rebre el premi d'Animació; "Sibèria", de Rubén Marín, va ser primer en Documental; la secció de Ficció va comptar amb dos premis ex aequo, "Llegenda daurada" de Chema García Ibarra i Ion de Sosa, i "Les flames del sol", de Pepe Sapena.

Van destacar els tres guardons atorgats en el Concurs de Curts amb Mòbil, organitzat des de Casa de la Dona, davant la gran qualitat de les obres presentades. "Omvres" de Zaira María Escato Sánchez va rebre el primer premi; "Mut" d'Alejandro Quevedo Santos, Héctor Quirod Pérez, Dillan Javier Oña Mosquera i Gabriel Ledesmas Correa ¡, el segon; i ". i final" d'Alejandro Leiva Segòvia, el tercer.

Pel que respecta al Concurs de Guions per a Curtmetratges, el guardó va recaure en l'obra "Swit Che don Ready to Use", de Sergio Serrano. El segon premi d'aquesta categoria va ser per a "Don Emilio", de Rafael Casañ i "Ells no volen", d'Asier Ramos, va rebre l'esment.

Per segon any consecutiu, la humorista María Zamora va ser l'encarregada de conduir aquesta gala, fent que l'Auditori s'omplira de riure i complicitat salvant el distanciament que les mesures de seguretat i higiene imposen.

El jurat del Saló de Fotografia de Quart de Poblet es reuneix aquest dissabte per a avaluar les 367 obres presentades

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimarts, 19 maig 2020 Escrit per Jessica

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha iniciat la progressiva recuperació de les activitats culturals que van quedar suspeses amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Aquest dissabte 23 de maig està prevista la reunió del jurat del 40 Saló de Fotografia, el tradicional certamen que acull enguany la xifra rècord de 367 obres presentades a càrrec d'un total de 81 autors i autores. La cita inicial del jurat anava a tindre lloc el 28 de març, però va ser suspesa per l'Estat d'Alarma. Les deliberacions del jurat tradicionalment han tingut lloc obertes al públic, no obstant això, enguany, donada la situació, es faran a porta tancada.

El jurat de la present edició està integrat per quatre dones rellevants en el camp de la fotografia i l'art: la fotògrafa i directora del Màster de Fotografia de la Universitat Politècnica de València, Ana Teresa Ortega; la fundadora i directora del Festival PhotOn, Tania Castro; la comissària i crítica d'art, Johanna Caplliure i la regidora de Cultura del Ajuntament de Quart de Poblet, Cristina Mora Luján.

La inauguració de la mostra dels treballs d'aquest quarantè Saló de Fotografia serà el dissabte 13 de juny a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura i es realitzarà per invitació, prevalent l'assistència dels fotògrafs i fotògrafes seleccionades i premiades atès que l'aforament està limitat per a salvaguardar la seguretat de les persones assistents. En la mostra, oberta fins al 25 de juny, quedaran exposades les obres guanyadores, així com una selecció de la resta de les presentades.

Enguany es commemora el 40 aniversari del Saló de Fotografia en unes circumstàncies una mica atípiques, la qual cosa no impedirà que se celebrE una efemèride tan especial amb una important sorpresa, que s'anunciarà pròximament, juntament amb la presentació del cartell i les activitats de la ciutadania.

Aquest certamen va ser creat per l'associació Amics de les Arts Plàstiques en 1980, però l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet va assumir prompte la seua organització i s'ha convertit en una cita ineludible de la fotografia a nivell nacional. El festival, malgrat la difícil situació, vol aprofitar aquesta efemèride per a rellançar-se i plantejar noves accions.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.