Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

Quart de Poblet presenta el llibre del guanyador del XVI Premi de Ciències Socials, Rafael Valldecabres

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el divendres, 02 desembre 2022

“Història de la Séquia de Quart en la postimería de l'època foral” acosta la història del municipi en este període a través de les seues séquies

Quart de Poblet, 25 de novembre de 2022

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha presentat el llibre “Història de la Séquia de Quart en la postrimería de l'època foral”, de l'historiador Rafael Valldecabres Rodrigo que va ser guardonat amb el XVI Premi de Ciències Socials Amador Griñó. La regidora de Cultura, Cristina Mora, va ser l'encarregada de presentar este treball al costat del mateix autor, qui va fer un repàs del Quart de Poblet del segle XVII a través de la documentació les seues séquies. A la trobada van assistir diversos síndics del Tribunal de les Aigües, així com coneguts i amics d'este veí del municipi i representació institucional. En la seua presentació, Rafael Valldecabres va mostrar documentació inèdita i mapes de la vila de Quart de Poblet il•lustratius d'este període històric. 

L'Ajuntament de Quart de Poblet organitza cada dos anys, des de 1989, el Premi de Ciències Socials i Humanes Amador Griñó i Guzman. El nom del certamen, que es va adoptar en l'edició número 13, es va triar en homenatge a l'històric cronista de la vila. La temàtica de la recerca ha de centrar-se en temes locals sobre Quart de Poblet, en qualsevol de les disciplines adscrites a les Ciències Socials: Geografia, Antropologia, Arqueologia, Història, Economia, Sociologia i Dret.

Els exemplars, d'edició gratuïta, poden retirar-se durant les pròximes setmanes a la Casa de Cultura.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.