Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

L’obra “Ecoutez-Moi” aconsegueix el primer premi del 39 Concurs de curts Quartmetratges

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimarts, 25 octubre 2022

Els guanyadors del 34 Concurs de Guions han sigut Sergio Hernández per “Blaves i roges” i Alejandro Cuellar per "My personal U"

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha entregat els premis de la 39 Edició de Quartmetratges en una gala celebrada en l’Auditori Molí de Vila i presentada per l’actriu i còmica Maria Juan. Es tracta d’un dels festivals amb més tradició de tota Espanya en el qual aquest any s’han presentat més de seixanta obres i trenta-cinc guions.

A més, històricament Quartmetratges ha servit de trampolí perquè molts i moltes cineastes pogueren crear les seues pròpies projeccions. De fet, diversos dels curts que han passat en les seues 39 edicions per Quart de Poblet han acabat guanyant premis Goya e inclús han iniciat la carrera cap als Óscar. 

El primer premi al millor curtmetratge ha sigut per a l’obra “Ecoutez-Moi” de Paula Armijo Herraiz, entregat per l’alcaldessa del municipi, Carmen Martínez. El premi al millor curt en la secció ficció ha sigut per a “Outside Is Free” de l’autor Antoni Sendra Barrachina.

El premi en la secció d’animació va a ser per a l’obra "Big Box" de Nuria Ricart Torreño i menció del jurat per a “Las heridas de mi casa” de Claudia Estrada Tarascó. 

El premi en secció documental ha sigut per a "La gàbia" de Adan José Aliaga Pastor i menció del jurat per a "Sin prisa por llegar a ninguna parte" de Pepe Sapena.

El premi al millor curt en valencià va ser per a "L'última processó" de Salvador Ferrando Peris i els premis ExAequo al millor curt revelació han sigut per a “Diecisiete y medio” de Andrea Alborch Martínez i "Antonia" de Alba Just Amargos. 

Quant als premis del 34 Concurs de Guions, el millor guió en valencià va a parar a les mans de Sergio Hernández Carrasco pel seu curt “Blaves y Roges” i en castellà va a ser per a Alejandro Cuellar Esteve per la seua obra “My personal U”. 

A més, enguany s’ha atorgat per primera vegada el premi a la millor interpretació, que ha recaigut en Marta Josefa Rodríguez Casielles per "OVNI".

El premi del públic se’l va emportar “Phonorama”, de Álex Rey mentre que el treball que més vots va rebre del Jurat Jove fou “Sin prisa por llegar a ninguna parte”, de Pepe Sapena.

El jurat ha estat compost per Alexia Guillot, Fran Ruvira i Mila Luengo, profesionals amb àmplia experiència en el sector. 

Durant una setmana s’han projectat els 24 curtmetratges que han competit en la Secció Oficial, dels quals setge són ficció, quatre són documentals i quatre d’animació. A més, hi ha hagut projeccions especials fora de concurs com els treballs presentats en la convocatòria "Curts per móvil" i les pel•lícules "Voy a pasármelo bien" o "La  noche de los muertos vivientes".

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.