Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

L'Ajuntament de Quart de Poblet premia a l'artista urbana Alba Bla i a Miguel Carlos Montesino com a colofó del QART

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 19 setembre 2022

Amb estos certàmens es fica la guinda al Festival d'Art QART 2022

La premiada del 9 Concurs de Creació Artística Contemporània va presentar la seua obra al públic després d'un mes de residència

Quart de Poblet, 19 de setembre de 2022

El Festival d'Art QART 2022 ha arribat a la seua fi. Durant el cap de setmana s'han celebrat els últims actes del certamen, el 7è Concurs de Pintura a l'aire lliure i el 9è Concurs d'Art Urbà, així com el lliurament de premis i l'exposició del 9è Premi de Creació Artística Contemporània. Un cap de setmana en el qual l’art ha estat el màxim exponent del municipi.

Malgrat la pluja del diumenge, una vintena d'artistes van poder donar curs a la seua creativitat. Després de les oportunes deliberacions del jurat compost per la regidora Cristina Mora, la crítica d'art Alba Braza i l'artista i professora Ana Tomás, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha fet lliurament dels guardons. En el cas del 7è Concurs de Pintura a l'aire lliure, el primer premi ha estat per a Miguel Carlos Montesino per la seua obra Quart de Poblet 2022, el segon per a María Durá pel seu treball Casino i el tercer guardó ha estat per a Jéssica Gonpra per Biblioteca. El premi jove ha recaigut en Sergio Rocafort per la seua obra El carreró. L'exposició romandrà oberta fins al 6 d'octubre en la seu de l’Associació d'Amics de les Arts Plàstiques, dia en què també es lliurarà el premi local.

En el 9è Concurs d'Art Urbà va aconseguir un gran nivell artístic. Després d'una ajustada competència, finalment Alba Bla es va alçar amb el primer premi pel seu treball Per un Quart net i sostenible, recaient els accèssit en els treballs dels artistes urbans Xolaka per Naturalesa, David de Llimona (S/T) i Disneylexya amb Mars sense plàstic. El fi de festa va estar amenitzat pel grup Ramonets que va posar la nota de diversió, principalment al públic familiar.

Així mateix, divendres passat va tenir lloc el lliurament del 9è Premi de Creació Artística Contemporània a l'artista Claudia Pastomas, qui ha exposat durant el cap de setmana el seu treball Atractores extraños en el Espai de Creació Jove després de la seua residència artística. La seua proposta enllaça la creació contemporània més actual amb les maneres de fer artesans, un diàleg que estableix ponts entre el passat, el present i el futur tant de la creació artística com els de la pròpia creadora.

El QART 2022 continua en marxa amb l'exposició del 51 Concurs d'Arts Plàstiques, que romandrà oberta a la Casa de la Cultura i els premis de la qual es van lliurar el passat 3 de setembre. Esta mostra de pintura, escultura i gravat pot visitar-se de dilluns a divendres, de 17.00 a 20.00 hores. D'esta manera, Quart de Poblet es consolida com a referent artístic i cultural de la Comunitat Valenciana.

 

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.