Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

El documental “Heurtebise” es fa amb el primer premi del 38 Concurs Quartmetratges

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimecres, 27 octubre 2021

El guanyador del 33 Concurs de Guions va ser “Doce kilómetros” de Borja Navarro

Quart de Poblet, 27 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha lliurat els premis de la 38 edició de Quartmetratges 2021 en una gala celebrada en el Auditori Molí de Vila, presentada per l'artista María Zamora. Es tracta d'un dels festivals amb més tradició de tota Espanya en el qual enguany s'han presentat 78 obres i 37 guions. A més, històricament Quartmetratges ha servit de trampolí perquè molts i moltes cineastes pogueren crear les seues pròpies projeccions. De fet, diversos dels curts que han passat en les seues 38 edicions per Quart de Poblet han acabat guanyant premis Goya i fins i tot han iniciat la carrera cap als Óscar.

El primer premi al millor curtmetratge ha sigut per a l'obra “Heurtebise” d'Elisa Adelina Torres Adam i Octavio Guerra Quevedo, lliurat per l'alcaldessa del municipi, Carmen Martínez. El premi al millor curt en la secció ficció ha sigut per a “Orquestra Los Bengalas” de l'autor David Valero Simón. El premi en la secció d'animació va ser exaequo per a l'obra "La increïble vacuna del Dr. Dickinson" d'Alejandro Rey Miniño i per a “Procés de selecció” de Carla Paola Pereira.

El premi en secció documental ha estat per a "Waimai (Takeaway)" de Víctor Javier Giner Miñana, el premi al millor curt en valencià va ser per a "Pies y corazones" d'Adán José Aliaga i al premi al millor curt revelació ha sigut “Sobre mi familia cuando la pandemia” de Javier Robles Álvarez. Quant als premis del 33 Concurs de Guions, el primer premi va anar a parar a les mans de Borja Navarro pel seu curt “Doce kilómetros” i el segon premi va ser per a Alejandro Piera i Jorge Núñez per la seua obra “Diputada”.

El jurat ha estat compost per la regidora de Cultura que va exercir de presidenta del jurat, Cristina Mora Luján; la tècnica de programació en la Filmoteca Valenciana, Núria Castellote Herranz; el guionista, realitzador i crític de cinema Gerardo León Peris i el director de curts, Pepe Sapena

Durant una setmana s'han projectat els 26 curtmetratges que han competit en la Secció Oficial, dels quals deu són ficció, sis són documentals i sis d'animació. A més, hi ha hagut projeccions especials anés de concurs com les de la Nit temàtica o la secció Alex Montoya, entre altres. En aquesta edició s'ha retut homenatge també al director valencià Luis García Berlanga amb la projecció de “Benvingut Mr. Marshall” en el Centre Cultural El Casino.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.