Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

Casa de Cultura

Imprimeix
Categoria: Sin categoría
Es va publicar el dilluns, 03 novembre 2014


Casa de Cultura Quart de Poblet

L'edifici que alberga la Casa de Cultura és l'antiga casa del diputat Juan Bautista Valldecabres, nascut a Quart de Poblet i figura destacada de la vida política de la província. En 1896, el Sr. Valldecabres va adquirir aquesta casa dels seus sogres i la va reconstruir, deixant-la pràcticament com la veiem en l'actualitat.

Història:

L'edificació responia a la tipologia bàsica de vivenda valenciana típica dels pobles de L'Horta. La casa s'organizava al llarg d'un ampli corredor central que permetia l'accés del carro. Als costats es col·locaven dues habitacions que donaven al carrer, el menjador i l'escala d'accés a les plantes superiors. La primera planta es dedicava a noves estàncies, mentre que la planta alta funcionava com eixugador de tabac i cacauets o com a magatzem per a tot tipus de farratges.

En 1982 l'Ajuntament va comprar l'edifici als hereus de Juan Bta. Valldecabres. Aquest edifici va ser triat com a emplaçament per a la nova Casa de Cultura tant per la seua singularitat com per l'interés per conservar-ho, ja que és un dels pocs immobles de Quart de finals del segle XIX i principis del XX que es conserve.

L'adquisició va implicar una rehabilitació de l'edifici (462 metres quadrats) i l'ampliació de la casa, en la qual també van participar la Diputació i posteriorment el Ministeri de Cultura, que va sufragar el 60% del cost.

L'edifici original compta amb tres pisos:

Conferencia en el salón de Actos Casa de la Cultura

  • La planta baixa de la casa alberga la consergeria i punt d'informació (venda entrades, concertació d'activitats, etc).
  • En el primer pis es troben les dependències municipals de l'Àrea de Cultura.
  • En la part més alta, l'andana s'ha convertit en un espai polivalent destinat principalment a la realització de tallers.

La part nova construïda va ampliar les instal·lacions en 1.041 metres quadrats i alberga:

  • Una sala d'exposicions en el soterrani.
  • Un saló d'actes polivalent en el primer pis.
  • Un segon pis que va albergar fins a 2013 l'antiga biblioteca municipal (traslladada en eixe any a la seua nova ubicació), i que avui dia acull les aules de Unisocietat de la UVEG, un projecte que sorgeix del ferm compromís de l'Ajuntament de Quart de Poblet per la formació continua a totes les edats i que compta amb el suport de la Universitat de València. 


La inauguració de la Casa de Cultura va tenir lloc el 9 de juny de 1986, vespra de la festivitat de Sant Onofre. La Casa constitueix un dels majors atractius culturals del municipi, donat el seu caràcter d'espai obert a multitut d'activitats impulsades per les associacions locals i els col·lectius veïnals; entre les quals destaquen:

Sala Exposiciones Casa Cultura Quart de Poblet

  • Exposicions
  • Concursos i certàmens que convoca l'Ajuntament.
  • Tallers i cursos
  • Taller de Teatre de Quart
  • Xerrades-Col·loquis/Conferències
  • Activitats musicals (concerts de càmera de les agrupacions musicals, recitals, audicions); projecció de pel·lícules; teatre de diverses companyies, i altres activitats. Amb el temps, moltes d'aquestes activitats s'han traslladat al Auditori Molí de Vila i al Centre Cultural El Casino.
  • Ús del Saló d'Actes. L'espai té amb capacitat per a 160 persones i està dotat amb equip de so i pantalla amb projector de vídeo. Les associacions locals i els particulars que ho sol·liciten podran utilitzar-lo per a realitzar reunions, conferències, xerrades i altres activitats. El Saló d'Actes està a la disposició de qui ho necessite prèvia reserva.
casa cultura

Ubicada en:

Plaça  Valldecabres, 19
46930 Quart de Poblet (València)

Telf: 96 154 75 97
Fax: 96 152 03 15

Horari d'atenció al públic:

De dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.30 hores.

Horari de estiu. Juliol i agost:

De dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.


© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.