Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

Biblioteca Pública Municipal "Enric Valor"

Imprimeix
Categoria: Sin categoría
Es va publicar el divendres, 19 desembre 2014

 Biblioteca Municipal Enric Valor de Quart de Poblet

Història de l'edifici :

La nova seu de la Biblioteca Pública Municipal Enric Valor de Quart de Poblet es va inaugurar el 26 d'abril de 2013. En la construcció d'aquesta nova biblioteca cal destacar el treball de rehabilitació i conservació de l'edifici de les antigues oficines de Refracta, construït en 1941 i destacat representant del patrimoni arquitectònic industrial de Quart de Poblet. Avui en dia està protegit com a Bé de Rellevància Local.

El projecte arquitectònic, que unix l'edifici original i un mòdul d'obra nova, és obra de Salvador Vila, arquitecte conservador de Santa María de la Valldigna i de la Catedral de València, i un dels arquitectes valencians més rellevants quant a recuperació del patrimoni.

L'edifici d'oficines original és un cos de dues plantes amb coberta plana i que format per un conjunt de volums adossats, és una mostra significativa del racionalisme de l'època amb tocs d'Art Déco. No obstant açò, davant la necessitat de més espai, s'ha alçat un altre mòdul de construcció moderna, que ha sigut perfectament integrat. La fusteria metàl·lica s'assembla el màxim possible a la qual hi havia originalment en l'edifici de Refracta i les motlures s'integren també amb el disseny de l'edifici rehabilitat.

A l'interior s'ha conservat el paviment de mosaic, produït en la ja desapareguda fàbrica de Miguel Nolla, a Meliana, i considerat un sinònim de luxe i qualitat. Es va retirar tessel·la a tessel·la, i va ser traslladat a un taller per a netejar-ho i restaurar-ho, i col·locat de nou. També s'ha conservat la balustrada de fusta tipus Déco de l'escala principal. A l'eixida, en un jardinet, es conserva la bàscula original que s'utilitzava per a pesar els camions en Refracta i l'antic edifici de la bàscula, on el personal de la fàbrica penjava les xapes de identificació quan es marxava, després d'haver complit la seua jornada laboral. Sobre el mateix, s'ha instal·lat una de les 'R' originals del rètol de Refracta.

SECCIONS:

  • Planta Baixa:

HEMEROTECABiblioteca Municipal Quart de Poblet

SALA DE PRIMERES LECTURAS. Disposa de llibres adequats a cada nivell de lectura i d'una decoració molt atractiva, molt visual, pensada per als més menuts.

ÀREA INFANTIL. Compta amb taules i amb un racó molt especial, el destinat a albergar activitats d'animació lectora, com els contacontes.

ÀREA JOVENIL. Les taules estan preparades per a poder connectar ordinadors.

SALA DE TREBALL EN GRUP. No està tancada perquè en aquesta àrea no s'exigirà estrictament silenci.

ESPAI D'ORDINADORS. Oferix una hora d'ús gratuït, amb reserva prèvia. La mitat són adaptats per a persones amb capacitats diferents i hi ha una impressora en Braille.

ÀREA DE DOCUMENTS AUDIOVISUALS, SONORS I ELECTRÓNICS. Destinada a públic adult.

SALA POLIVALENT. És una sala amb cadires i taules plegables, aïllada de resta de la Biblioteca perquè no interferisca en els seus altres usos, i preparada per a poder realitzar activitats diverses. També s'habilita temporalment com a sala d'estudi nocturna.

LLITERATURA D'ADULTS


  • Primer pis:

Biblioteca Municipal Quart de Poblet (Foto: Ajunt. de Poblet)


FONS LOCAL. Compta amb llibres que tracten sobre Quart de Poblet, o escrits pels seus veïns, fullets, revistes, programes de festes. En definitiva, aglutina material divulgatiu, informatiu o publicitari relacionat amb el municipi. 

LLIBRES PER A ADULTS. Estan classificats per matèries.

SALA DE TREBALL EN GRUP

TERRAÇA EXTERIOR. En aquesta àrea es podran traure els llibres i llegir allí, però prèviament s'haurà de fer la reserva dels mateixos.

ZONA DE DESPATXOS. Destinada només per a ús del personal de la biblioteca. Al costat està el segon ascensor, que sí és d'ús públic.Accesibilitat:

L'edifici és totalment accessible per a persones amb mobilitat reduïda i també, en alguns punts, per a persones amb discapacitat sensorial. S'han instal·lat dos ascensors per a accedir a la planta superior.

La biblioteca disposa de taules, però també de butaques per als qui volen gaudir de la lectura de forma relaxada. Les taules tenen integrada la connexió elèctrica perquè cada usuari o usuària puga connectar el seu portàtil.

Compta amb cinc quioscs informatitzats: tres com a punts de consulta del catàleg dels fons de la biblioteca i dos de consulta ràpida, accessibles perquè se situen a l'altura que l'usuari/usuària necessite.

Els banys estan adaptats i disposen de llums que s'encenen per sensors, la qual cosa contribueix a l'estalvi energètic. En la zona infantil compten amb canviador de bebes.

La sala polivalent de la planta baixa compta amb llaços d'inducció, la qual cosa possibilita que les persones amb discapacitat auditiva puguen escoltar i seguir sense sorolls de fons ni reverberacions, amb la mateixa intensitat que si estiguera al costat de la font de so, l'acte que s'haja programat. Aquesta instal·lació està també en l'Auditori, el Casino, el Centre d'Ocupació i Desenvolupament, el Saló d'Actes de l'Ajuntament, l'Oficina d'Atenció Ciutadana o Serveis Socials.

També existeixen taquilles per a dipositar objectes personals. La biblioteca està be aillada, ya que els cristals són dobles.

Biblioteca Municipal Quart de Poblet (Foto: Ajunt. de Poblet) Biblioteca Municipal Quart de Poblet (Foto: Ajunt. de Quart)

Accés al catàleg on-line:

El catàleg de consulta en línia de la Biblioteca forma part del catàleg col·lectiu de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (XLPV). La seua actualització és continua i a més permet la consulta dels fons de la majoria de les biblioteques públiques de la Comunitat Valenciana.

Per a accedir al catàleg punxar >>Veure Catàleg<<


 biblioteca

Ubicació:

Biblioteca Pública Municipal "Enric Valor"

Quart de Poblet (València)

Telf: 96 1298236

Correu electrònic: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Horari:

Dilluns a divendres: de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 20.00 hores

Dissabtes: de 10.30 a 13.30 hores

La porta d'entrada es tancarà 15 minuts abans del tancament.


© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.