Quart és cultura

  Benvinguts i benvingudes a la pàgina web de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Ací podràs trobar tota la informació relativa a la programació cultural i totes la notícies sobre certàmens, concursos i exposicions que s'organitzen des del departament.


Read More...
0

Auditori Molí de Vila

Imprimeix
Categoria: Sin categoría
Es va publicar el dimarts, 16 setembre 2014


01. Auditori exterior

L'auditori es troba emplaçat a l'històric "Molí de Vila".


Història:

El Molí de Vila se situa sobre el caixer de la sèquia de Mislata en la partida de l'Alcota i aprofitava la força de l'aigua de la sèquia. En orige va ser un molí fariner que podria remuntar-se al segle XVIII, encara que amb seguretat data del segle XIX. En 1913, el quarter Rafael Vila Vilar ho va remodelar i en la seua fase moderna va ser destinat a la mòlta de vernís, convertint-se en un centre de producció clau per a la indústria terrissera de Quart i Manises. Tenia un turbina d'origen alemany, dos jocs de moles i una bateria de rodets. Amb el temps, els rodets van ser substituits per una sèrie de bombos coneguts tècnicament com molins a boles tipus Alsing. I posteriorment, la instal·lació va complementar l'ús de la força hidràulica amb motors de vapor, gasoil i elèctrics. En les seues diferents fases també va ser utilitzat durant la postguerra per a moldre carbó i en la seua última etapa es va orientar a la producció de pasta ceràmica fins que va deixar de funcionar en 1989.

El molí comptava amb una tàpia perimetral que tancava el recinte, on un hort precedia l'immoble i on se situava la casa dels propietaris. L'edifici del molí és de dues crugies paral·leles a la façana i l'accés al molí es realitzava per una porta en un lateral. En els anys 90 l'immoble va ser adquirit per l'Ajuntament i reconvertit en Auditori Municipal. El projecte arquitectònic de construcció és una obra de Magín Ruiz de Barnús i conserva els murs perimetrals, la coberta principal de l'edifici, la gran porta d'accés i els pins monumentals del seu hort.

En aquest espai es dona cabuda a les diferents propostes culturals de les asociacions locals, s'utilitza per a festivals, presentacions falleres, gales solidaries i representacions teatrals o musicals. També acull activitats que acosten la cultura al municipi, amb espectacles de màgia, cine, ballet, teatre, etc.


 Accessibilitat:

L'Ajuntament va transformar l’Auditori Molí de Vila en un edifici accesible per a que les persones amb discapacitats pogueren accedir al recinte.

Auditori Moli de Vila Quart de Poblet
El projecte va suposar la implantació d'un ascensor adaptat, per donar accés sense barreres a l'escenari, al vestuari i als camerins, i un llaç magnétic per a millorar en tot el recinte les percepcions de persones amb minusvalies auditives.

De la mateixa manera, es van introduir millores arquitectòniques pensades per a diferents col·lectius que bé per edat o discapacitat patiren mermes psicomotrius, cognitives o sensorials: dobles passamans en baranes, estores de millora visual davant els desnivells d’escales, senyalització d'esglaons amb cintes de color antilliscants, senyalització segons la normativa i en braille, i protecció d'elements als itineraris generals, entre altres.

Els vestuaris i banys de la planta inferior així com els seus itineraris d'accés es feren accesibles, i es va habilitar una cabina adaptada de bany en front a la cafeteria. En la sala d’audició s'han dispost 8 places a l'última fila per a persones amb discapacitat, compatibles amb l'us alternatiu de places per a acompanyants.

La cabina de control de so i il·luminació es va instal·lar en la sala d'audició perquè fóra accessible també a personal tècnic.


auditori mol de vila

Ubicat en:

Plaça Pinzon, 6

46930 Quart de Poblet

Contacte:

Casa de Cultura

Plaça  Valldecabres, 19
46930 Quart de Poblet (València)

Telf: 96 154 75 97
E-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

 


© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.