Coneix els guanyador...

El jurat de la trenta-setena edició del Saló de Fotografia de Quart de Poblet va determinar els premiats dissabte passat en una jornada realitzada en la sala d'actes de la Casa de Cultura. La regidora de cultura Cristina Mora va presidir el jurat d'este important certamen que va comptar amb la presència d'Ana Teresa Ortega, professora titular en la Facultat de Belles Arts i directora del màster en fotografia de la Universitat Politècnica de València, la...


Read More...

El projecte de divul...

Quart de Poblet forma part del projecte de divulgació científica Ciutat Ciència, una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Obra Social La Caixa. D'esta manera, els habitants de la nostra localitat coneixeran de primera mà l'actualitat científica i tecnològica. Així, Quart de Poblet podrà disposar d'activitats de divulgació científica en múltiples formats (exposicions, conferències, visites a centres d'investigación...) i incorporar-les a la programació cultural. El projecte inclou una sèrie de tallers online per a que...


Read More...

Les exposicions cult...

Els pròxims tres mesos seran molt importants per a la cultura de Quart de Poblet, ja que les exposicions que estan programades en la Casa de Cultura no deixaran indiferent cap veí de la nostra localitat. Del 13 al 26 de gener, la pintora Alicia Gil exposarà "El camí que fa la línia", que sorprendrà a tots els que passen per la sala d'exposicions. Mentrestant, la Falla Carrer Alacant serà la protagonista del 30 de gener al...


Read More...

L’Espai Etnològic de...

L'Espai Etnològic de Quart de Poblet és ja una realitat en la Casa de Cultura. Amb motiu de la inauguració de l'exposició "Fumerals" cedida pel Museu Comarcal de l'Horta Sud es va fer la posada de llarg d'un dels espais en què porta treballant des de fa molts mesos, la Regidoria de Cultura i Patrimoni dirigida per Cristina Mora. Situat en l'avantsala de la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura, l’Espai Etnològic és un lloc...


Read More...

Oberta la recepció d...

Ja està oberta la recepció d'obres per al Q-ART, Festival d'Arts de Quart de Poblet que tindrà el seu moment més important el pròxim mes de setembre amb la celebració dels concursos en les modalitats d'arts plàstiques, art urbà, creació artística contemporània i pintura a l'aire lliure. En el XLVI Concurs d'Arts Plàstiques, els artistes podran optar per les seccions de pintura, escultura i gravat. El termini d'entrega de les obres estarà obert fins al pròxim...


Read More...
01234

Oberta la recepció d'obres per al Q-ART, Festival d'Arts de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies Destacades
Es va publicar el dilluns, 05 juny 2017

q-art-2017-principal

Ja està oberta la recepció d'obres per al Q-ART, Festival d'Arts de Quart de Poblet que tindrà el seu moment més important el pròxim mes de setembre amb la celebració dels concursos en les modalitats d'arts plàstiques, art urbà, creació artística contemporània i pintura a l'aire lliure.

En el XLVI Concurs d'Arts Plàstiques, els artistes podran optar per les seccions de pintura, escultura i gravat. El termini d'entrega de les obres estarà obert fins al pròxim 26 de juny.

El jurat entregarà un premi econòmic i trofeu als guanyadors de cada secció. Així, en pintura serà de 1.500 euros, en escultura de 1.800 i en gravat de 700. Les obres seleccionades s'exposaran en la Casa de Cultura del 2 al 29 de setembre.

D'altra banda, en el IV Concurs d'Art Urbà, l'organització ha estimat convenient augmentar la dotació econòmica per al guanyador del certamen. D'esta manera, el millor creador es portarà 700 euros, mentres que els finalistes rebran 250 euros.

Com en anys anteriors, les obres dels finalistes reproduiran el seu esbós sobre un contenidor de vidre, que després s'exposaran en els diferents barris de Quart de Poblet. L'execució tindrà lloc el pròxim 23 de setembre als voltants de la Biblioteca Municipal Enric Valor.

En esta categoria podran participar persones de 16 anys nascudes o residents en la Comunitat Valenciana de forma individual o en grup (màxim quatre persones) . El tema de totes les obres haurà de versar sobre "Por un Quart ecológico i sostenible" i el termini màxim de recepció d'esbossos finalitzarà el 7 de juliol.

Respecte al IV Premi a la Creació Artística Contemporània, l'objecte d'esta modalitat tindrà com a fi l'elaboració d'un projecte artístic concebut per a l'Espai de Creació Jove de Quart de Poblet que implique la reflexió crítica davant del fet expositiu per mitjà d'intervencions i creacions desenrotllades específicament en relació a les característiques de l'espai: videoart, disseny gràfic, instal·lació, performance...

Amb esta convocatòria, l'organització perseguix facilitar a l'artista seleccionat una via de professionalització en l'àmbit de l'art contemporani i la difusió d'este art en Quart de Poblet. Les propostes dels diferents artistes interessats es podran entregar fins al 7 de juliol. La dotació econòmica d'este premi serà de 1.000 euros.

Finalment, el II Concurs de Pintura a l'Aire Lliure es realitzarà el pròxim 17 de setembre al voltant de Quart de Poblet. La inscripció a esta cita artística podrà realitzar-se del 17 de juliol al 8 de setembre, encara que també es podrà formalitzar el mateix dia de la creació de les obres.

Tots els premis que entregue el jurat tindran una dotació econòmica que oscil·larà des dels 600 euros del guanyador als 200 i 100 euros del primer i segon premi de la secció local, atorgats per l'Associació d'Amics de les Arts Plàstiques de Quart de Poblet.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.