Coneix els guanyador...

El jurat de la trenta-setena edició del Saló de Fotografia de Quart de Poblet va determinar els premiats dissabte passat en una jornada realitzada en la sala d'actes de la Casa de Cultura. La regidora de cultura Cristina Mora va presidir el jurat d'este important certamen que va comptar amb la presència d'Ana Teresa Ortega, professora titular en la Facultat de Belles Arts i directora del màster en fotografia de la Universitat Politècnica de València, la...


Read More...

El projecte de divul...

Quart de Poblet forma part del projecte de divulgació científica Ciutat Ciència, una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Obra Social La Caixa. D'esta manera, els habitants de la nostra localitat coneixeran de primera mà l'actualitat científica i tecnològica. Així, Quart de Poblet podrà disposar d'activitats de divulgació científica en múltiples formats (exposicions, conferències, visites a centres d'investigación...) i incorporar-les a la programació cultural. El projecte inclou una sèrie de tallers online per a que...


Read More...

Les exposicions cult...

Els pròxims tres mesos seran molt importants per a la cultura de Quart de Poblet, ja que les exposicions que estan programades en la Casa de Cultura no deixaran indiferent cap veí de la nostra localitat. Del 13 al 26 de gener, la pintora Alicia Gil exposarà "El camí que fa la línia", que sorprendrà a tots els que passen per la sala d'exposicions. Mentrestant, la Falla Carrer Alacant serà la protagonista del 30 de gener al...


Read More...

L’Espai Etnològic de...

L'Espai Etnològic de Quart de Poblet és ja una realitat en la Casa de Cultura. Amb motiu de la inauguració de l'exposició "Fumerals" cedida pel Museu Comarcal de l'Horta Sud es va fer la posada de llarg d'un dels espais en què porta treballant des de fa molts mesos, la Regidoria de Cultura i Patrimoni dirigida per Cristina Mora. Situat en l'avantsala de la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura, l’Espai Etnològic és un lloc...


Read More...

Oberta la recepció d...

Ja està oberta la recepció d'obres per al Q-ART, Festival d'Arts de Quart de Poblet que tindrà el seu moment més important el pròxim mes de setembre amb la celebració dels concursos en les modalitats d'arts plàstiques, art urbà, creació artística contemporània i pintura a l'aire lliure. En el XLVI Concurs d'Arts Plàstiques, els artistes podran optar per les seccions de pintura, escultura i gravat. El termini d'entrega de les obres estarà obert fins al pròxim...


Read More...
01234

Oberta la recepció d'obres per al Q-ART, Festival d'Arts de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies Destacades
Es va publicar el dilluns, 05 juny 2017 Escrit per Sergio

q-art-2017-principal

Ja està oberta la recepció d'obres per al Q-ART, Festival d'Arts de Quart de Poblet que tindrà el seu moment més important el pròxim mes de setembre amb la celebració dels concursos en les modalitats d'arts plàstiques, art urbà, creació artística contemporània i pintura a l'aire lliure.

En el XLVI Concurs d'Arts Plàstiques, els artistes podran optar per les seccions de pintura, escultura i gravat. El termini d'entrega de les obres estarà obert fins al pròxim 26 de juny.

El jurat entregarà un premi econòmic i trofeu als guanyadors de cada secció. Així, en pintura serà de 1.500 euros, en escultura de 1.800 i en gravat de 700. Les obres seleccionades s'exposaran en la Casa de Cultura del 2 al 29 de setembre.

D'altra banda, en el IV Concurs d'Art Urbà, l'organització ha estimat convenient augmentar la dotació econòmica per al guanyador del certamen. D'esta manera, el millor creador es portarà 700 euros, mentres que els finalistes rebran 250 euros.

Com en anys anteriors, les obres dels finalistes reproduiran el seu esbós sobre un contenidor de vidre, que després s'exposaran en els diferents barris de Quart de Poblet. L'execució tindrà lloc el pròxim 23 de setembre als voltants de la Biblioteca Municipal Enric Valor.

En esta categoria podran participar persones de 16 anys nascudes o residents en la Comunitat Valenciana de forma individual o en grup (màxim quatre persones) . El tema de totes les obres haurà de versar sobre "Por un Quart ecológico i sostenible" i el termini màxim de recepció d'esbossos finalitzarà el 7 de juliol.

Respecte al IV Premi a la Creació Artística Contemporània, l'objecte d'esta modalitat tindrà com a fi l'elaboració d'un projecte artístic concebut per a l'Espai de Creació Jove de Quart de Poblet que implique la reflexió crítica davant del fet expositiu per mitjà d'intervencions i creacions desenrotllades específicament en relació a les característiques de l'espai: videoart, disseny gràfic, instal·lació, performance...

Amb esta convocatòria, l'organització perseguix facilitar a l'artista seleccionat una via de professionalització en l'àmbit de l'art contemporani i la difusió d'este art en Quart de Poblet. Les propostes dels diferents artistes interessats es podran entregar fins al 7 de juliol. La dotació econòmica d'este premi serà de 1.000 euros.

Finalment, el II Concurs de Pintura a l'Aire Lliure es realitzarà el pròxim 17 de setembre al voltant de Quart de Poblet. La inscripció a esta cita artística podrà realitzar-se del 17 de juliol al 8 de setembre, encara que també es podrà formalitzar el mateix dia de la creació de les obres.

Tots els premis que entregue el jurat tindran una dotació econòmica que oscil·larà des dels 600 euros del guanyador als 200 i 100 euros del primer i segon premi de la secció local, atorgats per l'Associació d'Amics de les Arts Plàstiques de Quart de Poblet.

Coneix els guanyadors del 37 Saló de Fotografia de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies Destacades
Es va publicar el dilluns, 03 abril 2017 Escrit per Sergio

jurado-salon-fotografia-2017

El jurat de la trenta-setena edició del Saló de Fotografia de Quart de Poblet va determinar els premiats dissabte passat en una jornada realitzada en la sala d'actes de la Casa de Cultura.

La regidora de cultura Cristina Mora va presidir el jurat d'este important certamen que va comptar amb la presència d'Ana Teresa Ortega, professora titular en la Facultat de Belles Arts i directora del màster en fotografia de la Universitat Politècnica de València, la crítica d'art Sandra Moros i la fotògrafa i historiadora de l'art Pilar Sampedro.

Manuel Jesús Pineda, amb "Ausencias", va aconseguir el primer premi en la modalitat de col·lecció. Mentrestant, "Crónicas de soledad", de José María Rubio, e "Inside", de Xavier Ferrer, van ocupar la segona i tercera posició, respectivament.

En els premis individuals, Antonio Atanasio, María Isabel Beltrán, José Beut, Serge Comillet, José Lara Cordobés, José Ramón Luna i José María Rubio van obtindre reconeixement per una de les seues fotografies.

Finalment, en la categoria de premis de tema local, Serge Comillet va fer doblet. Així, "El lector", de Conillet, va ser mereixedor del premi Ribera Ríos, mentres que "Equilibrio", del mateix autor, també va obtindre un dels premis locals. Manuel López, amb "Estructura 2", va conquistar l'altre premi local que va decidir el jurat.

L'exposició que reunirà tots els guanyadors, així com a les obres seleccionades mereixedores d'estar en el Saló de Fotografia de 2017, s'inaugurarà el pròxim 5 de maig en la Casa de Cultura de Quart de Poblet.

Les exposicions culturals aportaran coneixement als veïns de Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies Destacades
Es va publicar el dissabte, 07 gener 2017 Escrit per Sergio

casa-cultura-1

Els pròxims tres mesos seran molt importants per a la cultura de Quart de Poblet, ja que les exposicions que estan programades en la Casa de Cultura no deixaran indiferent cap veí de la nostra localitat.

Del 13 al 26 de gener, la pintora Alicia Gil exposarà "El camí que fa la línia", que sorprendrà a tots els que passen per la sala d'exposicions.

Mentrestant, la Falla Carrer Alacant serà la protagonista del 30 de gener al 3 de febrer, ja que hi haurà una exposició commemorativa per la celebració de les bodes d'or de la primera comissió de Quart de Poblet.

D'altra banda, "La Cultura dels envasos" serà el títol de l'exposició que es podrà visitar del 10 de febrer al 3 de març. En la mostra el visitant coneixerà des dels recipients més tradicionals als envasos més contemporanis gràcies als objectes del Fons Municipal de Patrimoni Local de Quart de Poblet.

Finalment, "Les dones de la prehistòria" és una exposició cedida pel Museu de Prehistòria de València i la Diputació de València que estarà en Quart de Poblet del 9 de març al 3 d'abril. Durant la mateixa, els visitants s'acostaran a determinats aspectes de la vida diària de les dones de la prehistòria, donant-los el protagonisme que sens dubte van tindre.

L’Espai Etnològic de Quart de Poblet és ja una realitat

Imprimeix
Categoria: Notícies Destacades
Es va publicar el dimecres, 12 octubre 2016 Escrit per Sergio

espai-etnologic-principal

L'Espai Etnològic de Quart de Poblet és ja una realitat en la Casa de Cultura. Amb motiu de la inauguració de l'exposició "Fumerals" cedida pel Museu Comarcal de l'Horta Sud es va fer la posada de llarg d'un dels espais en què porta treballant des de fa molts mesos, la Regidoria de Cultura i Patrimoni dirigida per Cristina Mora.

Situat en l'avantsala de la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura, l’Espai Etnològic és un lloc de trobada per a totes la persones amants del patrimoni i la història local. En ell es mostraran periòdicament els materials que formen part del Fons de Patrimoni Local i el Fons Fotogràfic Municipal.

Per a aquesta primera exposició, s'han seleccionat una sèrie de fotografies antigues i objectes del fons municipal, que han permès acostar la temàtica de l'exposició “Fumerals” a la realitat de la localitat. Amb aquesta mostra, ens acostem al món industrial de principis del segle XX, on els rajolars eren unes de les fàbriques més presents en el nostre municipi.

El projecte de divulgació científica Ciutat Ciència aterra en Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies Destacades
Es va publicar el dijous, 25 febrer 2016 Escrit per Sergio

ciudad-ciencia-noticia-principal

Quart de Poblet forma part del projecte de divulgació científica Ciutat Ciència, una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Obra Social La Caixa.

D'esta manera, els habitants de la nostra localitat coneixeran de primera mà l'actualitat científica i tecnològica. Així, Quart de Poblet podrà disposar d'activitats de divulgació científica en múltiples formats (exposicions, conferències, visites a centres d'investigación...) i incorporar-les a la programació cultural.

El projecte inclou una sèrie de tallers online per a que els habitants puguen realitzar-los a distància. Els esmentats tallers comprenen diverses temàtiques i permeten als ciutadans elaborar un mapa de les plantes de la seua població o fer un hort en què aprendre conceptes d'agricultura sostenible. També proporciona materials a les escoles per a que els alumnes puguen realitzar a clase estudis científics i experiments. Entre les próximes activitats que es celebraran al municipi es troba l'exposició Seres Modélicos, que tracta sobre les espècies més menudes i les investigacions als laboratoris. La mostra estarà oberta a Quart Jove, del 31 d’octubre al 21 de novembre.

Quart de Poblet és el tercer municipi de la Comunitat Valenciana que se suma al projecte Ciutat Ciència. En l'actualitat, més de 35 poblacions del territori nacional ja formen part del mateix.

Per a més informació: http://www.ciudadciencia.es/

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.