Coneix els guanyador...

El jurat de la trenta-setena edició del Saló de Fotografia de Quart de Poblet va determinar els premiats dissabte passat en una jornada realitzada en la sala d'actes de la Casa de Cultura. La regidora de cultura Cristina Mora va presidir el jurat d'este important certamen que va comptar amb la presència d'Ana Teresa Ortega, professora titular en la Facultat de Belles Arts i directora del màster en fotografia de la Universitat Politècnica de València, la...


Read More...

El projecte de divul...

Quart de Poblet forma part del projecte de divulgació científica Ciutat Ciència, una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Obra Social La Caixa. D'esta manera, els habitants de la nostra localitat coneixeran de primera mà l'actualitat científica i tecnològica. Així, Quart de Poblet podrà disposar d'activitats de divulgació científica en múltiples formats (exposicions, conferències, visites a centres d'investigación...) i incorporar-les a la programació cultural. El projecte inclou una sèrie de tallers online per a que...


Read More...

La 6a edició de la S...

La sisena edició de la Setmana de la Ciència de Quart de Poblet, organitzada per l'associació Quart és Ciència i patrocinada per l'Ajuntament, compta amb un extens programa d'activitats que començarà el 5 de novembre i finalitzarà el dia 14. El diumenge 5, a les 18.30 hores, es projectarà el setè capítol de la sèrie documental “Cosmos” en el Centre Cultural El Casino i a continuació es realitzarà un col•loqui-debat amb experts en la matèria. El dia...


Read More...

Les exposicions cult...

Els pròxims tres mesos seran molt importants per a la cultura de Quart de Poblet, ja que les exposicions que estan programades en la Casa de Cultura no deixaran indiferent cap veí de la nostra localitat. Del 13 al 26 de gener, la pintora Alicia Gil exposarà "El camí que fa la línia", que sorprendrà a tots els que passen per la sala d'exposicions. Mentrestant, la Falla Carrer Alacant serà la protagonista del 30 de gener al...


Read More...

L’Espai Etnològic de...

L'Espai Etnològic de Quart de Poblet és ja una realitat en la Casa de Cultura. Amb motiu de la inauguració de l'exposició "Fumerals" cedida pel Museu Comarcal de l'Horta Sud es va fer la posada de llarg d'un dels espais en què porta treballant des de fa molts mesos, la Regidoria de Cultura i Patrimoni dirigida per Cristina Mora. Situat en l'avantsala de la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura, l’Espai Etnològic és un lloc...


Read More...
01234

Publicats els grups i els horaris del Taller de Teatre

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el divendres, 11 octubre 2019 Escrit per Jessica

02. Auditori interior1El Taller Municipal de Teatre de Quart de Poblet ha fet públics els grups i horaris per a aquest curs 2019-2020. Aquesta iniciativa gratuïta que ofereix l'Ajuntament des de 1985, te com a objectiu acostar el teatre a la ciutadania, a més de promoure l'afició i l'interès per aquesta disciplina i formar als participants de manera teòrica i pràctica.

Per al curs 2019-2020 es proposen un total de set grups, dividits segons l'edat de les persones participants i un grup que aposta per la unió de veïns i veïnes de qualsevol edat i condició.

Així doncs, hi haurà tres grups infantils: grup A (de 5 a 7 anys, que es reuniran els dilluns de 17.30 hores a 18.30 hores), grup B (xiquets i xiquetes de 8 a 9 anys, els dimecres de 17.30 hores a 18.30 hores) i grup C (de 10 a 12 anys, que es reuniran els dilluns de 18.30 a 19.30 hores).

El grup de joves (xics i xiques de 13 a 17 anys), compartiran la seua passió pel teatre els dilluns de 18.30 a 20.30 hores. Per la seua part, el grup Adults Inicial, compost per persones de 18 a 55 anys, es reuniran els dilluns de 20.30 a 22.30 hores i el grup Adults Avançat (també de 18 a 55 anys), tindran les seues hores d'assaig els dimecres de 20 hores a 22.30 hores.

El grup de Majors, que estarà compost els majors de 55 anys, es reuniran els dilluns de 17 hores a 18.30 hores i els dimecres de 17 hores a 19 hores. El grup miscel·lani compost per persones de totes les edats i condicions, que rep el nom de Comunitari-Inclusió, assajaran els dimarts i els dijous de 18.30 hores a 20 hores.

Ja es poden comprar les entrades per a qualsevol dels actes culturals de la temporada en el Molí de la Vila

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 10 octubre 2019 Escrit per Jessica

elreyleon es fo3v3Cinema, dansa, curtmetratges, circ, teatre... L’últim trimestre de l’any arriba a Quart amb activitats culturals per a tots els públics. Al mes d’octubre es podran veure en el Molí de la Vila la obra de teatre “Historia de una maestra” ­–que es representarà divendres dia 11­–, a més de gaudir amb els curts cinematogràfics al certamen Quartmetratges ­­–del 18 al 26 d’octubre– i amb la pel·lícula de Disney “El rey león”, que es projectarà diumenge 27 d’octubre.

Novembre portarà també gran quantitat d’actes culturals a la nostra ciutat. Des de la Setmana de la Ciència, que es celebrarà des del 10 fins el 17 de novembre fins a l’espectacle “William Shakespeare y la ópera” ­–que es presentarà al públic dissabte 30 de novembre­–. Durant tot el mes, el Molí de la Vila acollirà espectacles teatrals com “L’electe” ­–dissabte 9 de novembre­– i cinema familiar com “Mascotas 2” ­–que es projectarà el dia 17­–. Totes les altres activitats ja es poden consultar a la Programació.

Per al mes de desembre, els veïns i les veïnes podran apropar-se per gaudir del millor cinema per a tots els públics, de la mà d’”Abominable” ­­–dia 1 de desembre–, l’espectacle de circ “Yolo” ­–que tindrà lloc el dia 8­­– o el teatre musical “Descobrint l’Illa del tresor” ­–que es representarà dilluns 23 de desembre–. A més, cors, bandes i entitats culturals de Quart presentaran als ciutadans els seus tradicionals concerts de Nadal.

Per obtenir més informació sobre la Programació Cultural d’octubre a desembre pots consultar el follet que trobaràs a aquest link.

“Historia de una maestra”, aquest divendres en El Molí

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 10 octubre 2019 Escrit per Jessica

historia-maestra

Arriba a Quart l’adaptació teatral de la novel·la homònima de Josefina Aldecoa, “Historia de una maestra”, que narra la vida d’una professora des dels anys 20 fins al començament de la Guerra Civil. Aquesta obra és un homenatge a tots i totes les mestres que van lluitar per a educar aquest país en una època de pobresa, ignorància i opressió.

L’obra, que està recomanada per a majors de 12 anys, es representarà divendres 11 d’octubre en El Molí, a les 20.30 hores. Les entrades es poden comprar a aquest web i tenen un preu de 4 euros.

El cinema infantil torna a Quart de Poblet amb la projecció de “Uglydolls: Extraordinariamente feos”

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el divendres, 24 maig 2019 Escrit per Jessica

uglydolls

El diumenge, 2 de juny, torna el cinema infantil per a les xiquetes i xiquets de Quart de Poblet amb la projecció de la pel·lícula “Uglydolls: Extraordinariamente feos”, del director Kelly Asbury.

Aquesta cinta animada es podrà gaudir a l'Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet a partir de les 18 hores del diumenge 2 de juny.

Fa molts anys es van crear els ninots per a donar felicitat a tots els xiquets i xiquetes del planeta. Però, alguna vegada, t'has preguntat per la seua procedència? Viuen en una ciutat màgica on tot és perfecte.

Per contra, els Uglydolls, els ninots de peluix imperfectes, viuen en Ugly Ville, un món on se senten feliços i protegits.

Què passarà si aquests dos mons s'uneixen?

La convocatòria de Quartmetratges, oberta fins al 14 de juny

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el divendres, 24 maig 2019 Escrit per Jessica

quartmetratges-mayo-2019

Fins al pròxim 14 de juny roman obert el termini de presentació d'obres al Festival de Cinema Quartmetratges, que organitza cada any l'Ajuntament de Quart de Poblet. El festival engloba dos concursos, el concurs de curtmetratges, que celebra enguany la seua 36é edició, i el de guions per a curts, que ja va per la seua 31é edició.

Respecte al concurs de curtmetratges, les obres es podran presentar de manera presencial en el Registre General de l'Ajuntament o bé a través de la plataforma MOVIBETA. En el cas del concurs de guions curts, també es podran presentar de manera presencial en el Registre o bé telemàticament a través del Registre Electrònic de l'Administració General de l'Estat.

Poden participar totes les persones realitzadores o directores de curts nascudes o residents a la Comunitat Valenciana, amb un màxim de fins a dues obres per persona. No s'admetran treballs realitzats abans de l'1 de gener de 2018 ni treballs que es ja s'hagen presentat en anteriors edicions del festival.

Totes les obres seran projectades públicament durant el mes d'octubre, mes en què Quart de Poblet es converteix en punt de trobada de joves apassionats del cinema i el món audiovisual. El lliurament de premis tindrà lloc el 26 d'octubre de 2019 en la gala de clausura del Festival. A totes les persones participants se'ls remetrà el programa. L'objectiu d'aquest concurs és promoure el talent cinematogràfic i afavorir la difusió del cinema en valencià.

Pots consultar les bases ací.

La convocatòria de Quartmetratges està oberta fins al 14 de juny

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 23 maig 2019 Escrit per Jessica

quartmetratges-mayo-2019

Fins al pròxim 14 de juny roman obert el termini de presentació d'obres al Festival de Cinema Quartmetratges, que organitza cada any l'Ajuntament de Quart de Poblet. El festival engloba dos concursos, el concurs de curtmetratges, que celebra enguany la seua 36é edició, i el de guions per a curts, que ja va per la seua 31é edició.

Respecte al concurs de curtmetratges, les obres es podran presentar de manera presencial en el Registre General de l'Ajuntament o bé a través de la plataforma MOVIBETA. En el cas del concurs de guions curts, també es podran presentar de manera presencial en el Registre o bé telemàticament a través del Registre Electrònic de l'Administració General de l'Estat.

Poden participar totes les persones realitzadores o directores de curts nascudes o residents a la Comunitat Valenciana, amb un màxim de fins a dues obres per persona. No s'admetran treballs realitzats abans de l'1 de gener de 2018 ni treballs que es ja s'hagen presentat en anteriors edicions del festival.

Totes les obres seran projectades públicament durant el mes d'octubre, mes en què Quart de Poblet es converteix en punt de trobada de joves apassionats del cinema i el món audiovisual. El lliurament de premis tindrà lloc el 26 d'octubre de 2019 en la gala de clausura del Festival. A totes les persones participants se'ls remetrà el programa. L'objectiu d'aquest concurs és promoure el talent cinematogràfic i afavorir la difusió del cinema en valencià.

Pots consultar les bases ací.

L'humor i la comèdia fan una parada a Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 23 maig 2019 Escrit per Jessica

nit-de-comedia

Els còmics Sara Escudero, Jesús Manzano i María Juan fan una parada a Quart de Poblet el divendres, 24 de maig, a partir de les 20.30 hores. L'auditori Molí de Vila serà testimoni d'una vesprada en la què els riures seran les grans protagonistes.

I, qui seran els monologuistes que sorprendran el públic de Quart de Poblet?

Sara Escudero és monologuista i, com ella diu, fa els seus propis monòlegs. Jesús Manzano, per la seua banda, és guionista del programa de televisió El Hormiguero i, a més un veterà de la improvisació. Finalment, María Juan és una show-woman: actriu, còmica, pallassa i monologuista.

En definitiva, una vesprada repleta de bon humor en la què tres còmics et faran gaudir en un espectacle a tres bandes.

El Certamen de Poesia Mare de Déu de la Llum comença a rebre treballs

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dijous, 23 maig 2019 Escrit per Jessica

poesia-mare-de-deu-2019

Una nova edició del Certamen de Poesia Mare de Déu de la Llum de Quart de Poblet comença a caminar. Un any més, i ja van 24, està obert el termini per a la presentació d'obres a aquest concurs, organitzat per l'Ajuntament i la Clavaria de la Mare de Déu de la Llum.

El lema d'aquest certamen, com no pot ser d'una altra forma, serà la Mare de Déu de la Llum i els treballs no hauran d'excedir els 100 versos. Podran participar adults, que optaran a un premi econòmic de 300 euros, com xiquets (alumnat de 3r a 6é de Primària, que tindran la possibilitat d'aconseguir un xec regal valorat en 250 euros.

En el certamen d'adults, els participants hauran de presentar les seues poesies abans del 26 de juliol, mentre que en la categoria infantil el termini finalitzarà el 14 de juny. Els treballs es presentaran personalment o per correu a la Casa de Cultura de Quart de Poblet.

Les obres guanyadores, com és tradició, es llegiran davant la Mare de Déu de la Llum en l'acte de la Nit de la Llum el dia 2 de setembre.

Bases

 

Comença una nova campanya escolar de “Anem al Teatre” a Quart de Poblet

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dimarts, 30 abril 2019 Escrit per Jessica

anem-al-teatre-2018

L'alumnat de Quart de Poblet gaudirà de la trenta-tresena edició de la campanya escolar “Anem al Teatre” que permet als més joves del municipi conéixer en primera persona la màgia del teatre.

La campanya escolar “Anem al Teatre”, que se celebrarà del 2 al 9 de maig, consta de diferents representacions matinals a l'Auditori Molí de Vila concertades amb els diferents centres escolars de Quart de Poblet.

“Oníricus”, de la Troupe Malabó, “La Flor Flora”, de Rosana Mira, “Lluernes”, de Escenoart, i “Emocionant”, de Rodamons Teatre, són les diferents obres teatrals que es representaran per als xiquets i xiquetes del municipi.

Aquesta és una gran oportunitat perquè els joves de Quart de Poblet gaudisquen amb el teatre i inicien la seua relació amb aquest art que els portarà a mons desconeguts.

Kiti Kraft, el poema visual que parla de la vida d'una titella que estima la música i el cant

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el divendres, 05 abril 2019 Escrit per Jessica

kiti-kraft

Kiti Kraft, guanyador al premi infantil en els Premis Max de 2018, arriba a Quart de Poblet el diumenge, 7 d'abril, perquè els més xicotets queden atrapats d'un espectacle diferent.

Aquesta obra és un poema visual que, a través d'imatges de gran riquesa plàstica, ens parla de la vida d'una titella que estima la música i el cant. És un bonic viatge conduït per uns titellaires i pel cor dels seus titelles. Veus que riuen i somien cantant. Teatre, en definitiva, que parla de l'amor per les coses senzilles i del compromís amb els altres.

Aquest espectacle diferent sorprén per la seua originalitat artística i pel magnetisme escènic dels seus intèrprets: titellaires, cantants, músics, actors… tots demostren un gran talent i sensibilitat a cada moment.

La cita amb Kiti Kraft, de la companyia Bambalina, serà diumenge que ve, 7 d'abril, a partir de les 18 hores a l'Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.