Coneix els guanyador...

El jurat de la trenta-setena edició del Saló de Fotografia de Quart de Poblet va determinar els premiats dissabte passat en una jornada realitzada en la sala d'actes de la Casa de Cultura. La regidora de cultura Cristina Mora va presidir el jurat d'este important certamen que va comptar amb la presència d'Ana Teresa Ortega, professora titular en la Facultat de Belles Arts i directora del màster en fotografia de la Universitat Politècnica de València, la...


Read More...

El projecte de divul...

Quart de Poblet forma part del projecte de divulgació científica Ciutat Ciència, una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Obra Social La Caixa. D'esta manera, els habitants de la nostra localitat coneixeran de primera mà l'actualitat científica i tecnològica. Així, Quart de Poblet podrà disposar d'activitats de divulgació científica en múltiples formats (exposicions, conferències, visites a centres d'investigación...) i incorporar-les a la programació cultural. El projecte inclou una sèrie de tallers online per a que...


Read More...

La 6a edició de la S...

La sisena edició de la Setmana de la Ciència de Quart de Poblet, organitzada per l'associació Quart és Ciència i patrocinada per l'Ajuntament, compta amb un extens programa d'activitats que començarà el 5 de novembre i finalitzarà el dia 14. El diumenge 5, a les 18.30 hores, es projectarà el setè capítol de la sèrie documental “Cosmos” en el Centre Cultural El Casino i a continuació es realitzarà un col•loqui-debat amb experts en la matèria. El dia...


Read More...

Les exposicions cult...

Els pròxims tres mesos seran molt importants per a la cultura de Quart de Poblet, ja que les exposicions que estan programades en la Casa de Cultura no deixaran indiferent cap veí de la nostra localitat. Del 13 al 26 de gener, la pintora Alicia Gil exposarà "El camí que fa la línia", que sorprendrà a tots els que passen per la sala d'exposicions. Mentrestant, la Falla Carrer Alacant serà la protagonista del 30 de gener al...


Read More...

L’Espai Etnològic de...

L'Espai Etnològic de Quart de Poblet és ja una realitat en la Casa de Cultura. Amb motiu de la inauguració de l'exposició "Fumerals" cedida pel Museu Comarcal de l'Horta Sud es va fer la posada de llarg d'un dels espais en què porta treballant des de fa molts mesos, la Regidoria de Cultura i Patrimoni dirigida per Cristina Mora. Situat en l'avantsala de la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura, l’Espai Etnològic és un lloc...


Read More...
01234

Quart de Poblet celebrarà l'Any Europeu del Patrimoni Cultural amb un punt d'interés en la Biblioteca

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el divendres, 12 gener 2018

biblioteca municipal quart

Quart de Poblet celebrarà durant 2018 l'Any Europeu del Patrimoni Cultural amb la instal·lació d'un punt d'interés en la Biblioteca Pública Municipal Enric Valor.

La regidoria de Cultura de Quart de Poblet, dirigida per Cristina Mora, se sumarà a esta celebració per part del Parlament Europeu perquè tota la ciutadania puga conéixer més sobre l'efemèride.

El passat 9 de febrer de 2017 els representants del Consell i del Parlament Europeu van aconseguir un acord sobre la decisió sobre la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

El patrimoni cultural comprén recursos del passat en moltes formes i aspectes, entre ells, els monuments, paratges, tradicions, coneixements transmesos i expressions de la creativitat humana, així com les col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius.

L'objectiu d'esta iniciativa és sensibilitzar sobre la història i els valors europeus i reforçar un sentiment d'identitat europea.

Cristina Mora, regidora de Cultura i Patrimoni de Quart de Poblet, va enunciar tot el treball que s'està realitzant en el municipi perquè “tenim l'obligació de preservar-ho i difondre-ho entre la societat perquè és necessari conéixer el nostre passat per a entendre el nostre present i futur”

“Portem molts anys treballant per recuperar el patrimoni material i immaterial de la nostra localitat. Realitzem dos exposicions etnològiques anualment en les que mostrem part del catàleg de Quart perquè nostres veïns i veïnes coneguen més sobre el passat”, va continuar.

“Com a colofó a este treball de preservació i difusió estem treballant perquè el Museu Històric Virtual de Quart de Poblet siga una realitat en els pròxims anys”, va concloure Cristina Mora.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.