Quart de Poblet els ...


Read More...
0

“Bikini” d'Óscar Bernácer, primer premi del Festival Quartmetratges

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el dilluns, 23 febrer 2015

gala-quartmetratges

El curt "Bikini" d'Óscar Bernácer es va adjudicar el primer premi del Festival Quartmetratges, que es va celebrar durant tota la setmana passada en Quart de Poblet. El certamen va concloure dissabte passat amb l'entrega de premis a les millors obres audiovisuals en una gala conduïda per L'Esglai Teatre.

Carmen Martínez, alcaldessa de Quart de Poblet, no es va perdre este esdeveniment, que complix la seua trenta-unena edició, i va obrir la gala celebrada en el Casino de Quart de Poblet. La regidor de Cultura, Cristina Mora, va donar per conclosa la vetlada després d'haver fet entrega de tots els guardons als seus directors.

Cal ressaltar la presència de la mesa sectorial de l'audiovisual valenciana (MESAV) recentment constituïda que agrupa guionistes, directors, productors, professionals de la televisió i la Unió de Periodistes, entre altres.

Així Ferran Gadea i Pau Martínez, que ja estaven en el jurat de Quartmetratges, i Reis Joan, periodista de la secció de cultura de l'extinta RTVV, van acudir a la gala com a representació de la MESAV.

Tant l'alcaldessa Carmen Martínez com la regidor Cristina Mora van destacar el treball que realitza la MESAV per a recolzar el sector audiovisual valencià, molt castigat des de la desaparició de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) , i van oferir la seua ajuda des de l'Ajuntament de Quart de Poblet.

"Tagomago" de Sergi Miralles va ser considerat pel jurat com el millor curt en valencià. Cal ressaltar que esta és la primera ocasió en què hi ha una secció en què es valora els curts en llengua valenciana. Mentrestant, "¡Laura, Laura! "de Nacho López es va coronar amb el primer premi de la secció de ficció.

D'altra banda, "Elena Asins-Genesis" d'Álvaro Giménez i "Alienation" de Silvia Carpizo es van adjudicar el primer premi en les seccions de documental i animació, respectivament. En el premi de públic jove, "En algun lloc mejor" de Marisa Crespo i Moisés Romeua va ser el vencedor.

Susi Gozalvo amb "Yogur i Chocolate" es va adjudicar el primer premi en la modalitat de guió, mentres que "Casting" de Carles Chiner va ser segon.

Finalment, "Absentismo Z" de Rubén Leiva i Josep Carrasco i "No a l'absentisme escolar" de Ruth Ruiz i Natalia García van aconseguir el premi exaequo en la secció de curts realitzats amb el mòbil.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.