Coneix els guanyador...

El jurat de la trenta-setena edició del Saló de Fotografia de Quart de Poblet va determinar els premiats dissabte passat en una jornada realitzada en la sala d'actes de la Casa de Cultura. La regidora de cultura Cristina Mora va presidir el jurat d'este important certamen que va comptar amb la presència d'Ana Teresa Ortega, professora titular en la Facultat de Belles Arts i directora del màster en fotografia de la Universitat Politècnica de València, la...


Read More...

El projecte de divul...

Quart de Poblet forma part del projecte de divulgació científica Ciutat Ciència, una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Obra Social La Caixa. D'esta manera, els habitants de la nostra localitat coneixeran de primera mà l'actualitat científica i tecnològica. Així, Quart de Poblet podrà disposar d'activitats de divulgació científica en múltiples formats (exposicions, conferències, visites a centres d'investigación...) i incorporar-les a la programació cultural. El projecte inclou una sèrie de tallers online per a que...


Read More...

La 6a edició de la S...

La sisena edició de la Setmana de la Ciència de Quart de Poblet, organitzada per l'associació Quart és Ciència i patrocinada per l'Ajuntament, compta amb un extens programa d'activitats que començarà el 5 de novembre i finalitzarà el dia 14. El diumenge 5, a les 18.30 hores, es projectarà el setè capítol de la sèrie documental “Cosmos” en el Centre Cultural El Casino i a continuació es realitzarà un col•loqui-debat amb experts en la matèria. El dia...


Read More...

Les exposicions cult...

Els pròxims tres mesos seran molt importants per a la cultura de Quart de Poblet, ja que les exposicions que estan programades en la Casa de Cultura no deixaran indiferent cap veí de la nostra localitat. Del 13 al 26 de gener, la pintora Alicia Gil exposarà "El camí que fa la línia", que sorprendrà a tots els que passen per la sala d'exposicions. Mentrestant, la Falla Carrer Alacant serà la protagonista del 30 de gener al...


Read More...

L’Espai Etnològic de...

L'Espai Etnològic de Quart de Poblet és ja una realitat en la Casa de Cultura. Amb motiu de la inauguració de l'exposició "Fumerals" cedida pel Museu Comarcal de l'Horta Sud es va fer la posada de llarg d'un dels espais en què porta treballant des de fa molts mesos, la Regidoria de Cultura i Patrimoni dirigida per Cristina Mora. Situat en l'avantsala de la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura, l’Espai Etnològic és un lloc...


Read More...
01234

La rehabilitació de la Casa de Cultura de Quart de Poblet, a bon ritme

Imprimeix
Categoria: Notícies
Es va publicar el divendres, 28 desembre 2018

2-retirada-manual-de-tejas-antiguas

A l'octubre del present any van començar les obres per a la rehabilitació de la Casa de Cultura de Quart de Poblet, un projecte que s'emmarca en la línia d'actuació 6.1 de l'Estratègia DUSI de l'Ajuntament i que pot ser cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Luis Almena i Isabel Beltrán, experts amb dilatada experiència de IBELA Arquitectura, dirigeixen aquesta primera fase de treballs que estan previstos finalitzen el gener vinent després de quatre mesos.

La rehabilitació en el seu conjunt de la Torre Miramar i l'habilitació funcional i d'accessibilitat de la planta baixa de l'edifici cultural són els dos objectius de l'execució.

Respecte a la Torre Miramar, un element patrimonial destacat de l'arquitectura tradicional de l'Horta, l'actuació ve motivada per l'existència de filtracions en la coberta.

Per aquest motiu, està previst l'alçat de la coberta original a quatre aigües i la recuperació de les teules originals per a la seua posterior reinstal·lació; la recuperació i restauració del penell original i de la peça de ceràmica amb reflex, on el penell s'encasta; la neteja, sanejat i tractament de les estructures de fusta de la torre; l'execució d'una nova coberta amb aïllament i impermeabilització i recol·locació de les teules; i la substitució de les fusteries existents que produeixen filtracions i col·locació d'escopidor.

Des de l'Ajuntament de Quart de Poblet s'està prestant una especial atenció al tractament de la Torre Miramar, ja que suposa un element patrimonial d'excepcional valor.

De fet, una empresa especialitzada en restauració està duent a terme les tasques de rehabilitació sota la supervisió del personal tècnic de la corporació municipal.

© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.