Coneix els guanyador...

El jurat de la trenta-setena edició del Saló de Fotografia de Quart de Poblet va determinar els premiats dissabte passat en una jornada realitzada en la sala d'actes de la Casa de Cultura. La regidora de cultura Cristina Mora va presidir el jurat d'este important certamen que va comptar amb la presència d'Ana Teresa Ortega, professora titular en la Facultat de Belles Arts i directora del màster en fotografia de la Universitat Politècnica de València, la...


Read More...

El projecte de divul...

Quart de Poblet forma part del projecte de divulgació científica Ciutat Ciència, una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Obra Social La Caixa. D'esta manera, els habitants de la nostra localitat coneixeran de primera mà l'actualitat científica i tecnològica. Així, Quart de Poblet podrà disposar d'activitats de divulgació científica en múltiples formats (exposicions, conferències, visites a centres d'investigación...) i incorporar-les a la programació cultural. El projecte inclou una sèrie de tallers online per a que...


Read More...

La 6a edició de la S...

La sisena edició de la Setmana de la Ciència de Quart de Poblet, organitzada per l'associació Quart és Ciència i patrocinada per l'Ajuntament, compta amb un extens programa d'activitats que començarà el 5 de novembre i finalitzarà el dia 14. El diumenge 5, a les 18.30 hores, es projectarà el setè capítol de la sèrie documental “Cosmos” en el Centre Cultural El Casino i a continuació es realitzarà un col•loqui-debat amb experts en la matèria. El dia...


Read More...

Les exposicions cult...

Els pròxims tres mesos seran molt importants per a la cultura de Quart de Poblet, ja que les exposicions que estan programades en la Casa de Cultura no deixaran indiferent cap veí de la nostra localitat. Del 13 al 26 de gener, la pintora Alicia Gil exposarà "El camí que fa la línia", que sorprendrà a tots els que passen per la sala d'exposicions. Mentrestant, la Falla Carrer Alacant serà la protagonista del 30 de gener al...


Read More...

L’Espai Etnològic de...

L'Espai Etnològic de Quart de Poblet és ja una realitat en la Casa de Cultura. Amb motiu de la inauguració de l'exposició "Fumerals" cedida pel Museu Comarcal de l'Horta Sud es va fer la posada de llarg d'un dels espais en què porta treballant des de fa molts mesos, la Regidoria de Cultura i Patrimoni dirigida per Cristina Mora. Situat en l'avantsala de la Sala d'Exposicions de la Casa de Cultura, l’Espai Etnològic és un lloc...


Read More...
01234

Auditori Molí de Vila

Imprimeix
Categoria: Sin categoría
Es va publicar el dimarts, 16 setembre 2014


01. Auditori exterior

L'auditori es troba emplaçat a l'històric "Molí de Vila".


Història:

El Molí de Vila se situa sobre el caixer de la sèquia de Mislata en la partida de l'Alcota i aprofitava la força de l'aigua de la sèquia. En orige va ser un molí fariner que podria remuntar-se al segle XVIII, encara que amb seguretat data del segle XIX. En 1913, el quarter Rafael Vila Vilar ho va remodelar i en la seua fase moderna va ser destinat a la mòlta de vernís, convertint-se en un centre de producció clau per a la indústria terrissera de Quart i Manises. Tenia un turbina d'origen alemany, dos jocs de moles i una bateria de rodets. Amb el temps, els rodets van ser substituits per una sèrie de bombos coneguts tècnicament com molins a boles tipus Alsing. I posteriorment, la instal·lació va complementar l'ús de la força hidràulica amb motors de vapor, gasoil i elèctrics. En les seues diferents fases també va ser utilitzat durant la postguerra per a moldre carbó i en la seua última etapa es va orientar a la producció de pasta ceràmica fins que va deixar de funcionar en 1989.

El molí comptava amb una tàpia perimetral que tancava el recinte, on un hort precedia l'immoble i on se situava la casa dels propietaris. L'edifici del molí és de dues crugies paral·leles a la façana i l'accés al molí es realitzava per una porta en un lateral. En els anys 90 l'immoble va ser adquirit per l'Ajuntament i reconvertit en Auditori Municipal. El projecte arquitectònic de construcció és una obra de Magín Ruiz de Barnús i conserva els murs perimetrals, la coberta principal de l'edifici, la gran porta d'accés i els pins monumentals del seu hort.

En aquest espai es dona cabuda a les diferents propostes culturals de les asociacions locals, s'utilitza per a festivals, presentacions falleres, gales solidaries i representacions teatrals o musicals. També acull activitats que acosten la cultura al municipi, amb espectacles de màgia, cine, ballet, teatre, etc.


 Accessibilitat:

L'Ajuntament va transformar l’Auditori Molí de Vila en un edifici accesible per a que les persones amb discapacitats pogueren accedir al recinte.

Auditori Moli de Vila Quart de Poblet
El projecte va suposar la implantació d'un ascensor adaptat, per donar accés sense barreres a l'escenari, al vestuari i als camerins, i un llaç magnétic per a millorar en tot el recinte les percepcions de persones amb minusvalies auditives.

De la mateixa manera, es van introduir millores arquitectòniques pensades per a diferents col·lectius que bé per edat o discapacitat patiren mermes psicomotrius, cognitives o sensorials: dobles passamans en baranes, estores de millora visual davant els desnivells d’escales, senyalització d'esglaons amb cintes de color antilliscants, senyalització segons la normativa i en braille, i protecció d'elements als itineraris generals, entre altres.

Els vestuaris i banys de la planta inferior així com els seus itineraris d'accés es feren accesibles, i es va habilitar una cabina adaptada de bany en front a la cafeteria. En la sala d’audició s'han dispost 8 places a l'última fila per a persones amb discapacitat, compatibles amb l'us alternatiu de places per a acompanyants.

La cabina de control de so i il·luminació es va instal·lar en la sala d'audició perquè fóra accessible també a personal tècnic.


auditori mol de vila

Ubicat en:

Plaça Pinzon, 6

46930 Quart de Poblet

Contacte:

Casa de Cultura

Plaça  Valldecabres, 19
46930 Quart de Poblet (València)

Telf: 96 154 75 97
E-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

 


© Área de Cultura

Información: Plaza Valldecabres,19
tel. 961547597/961520315 e-mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.